Hoppa till huvudinnehållet

FBK-forwarden stängs av flera matcher

Publicerad:
Oscar Lawner visades ut efter en tackling som träffade Sami Lepistö i mötet med Luleå.
Oscar Lawner visades ut efter en tackling som träffade Sami Lepistö i mötet med Luleå. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Drygt tre minuter in i andra perioden drog den unge forwarden Oscar Lawner på sig ett matchstraff. Efter matchen anmäldes aktionen till disciplinnämnden.

Under onsdagen kom domen – Lawner stängs av i tre matcher.

Förlust 0–8 på hemmaplan mot Luleå och nu blir FBK tvungna att spela utan 20-årige Kilssonen Oscar Lawner.

Forwarden visades ut efter en situation med Luleås Sami Lepistö. De båda tog fart för att nå en puck i sarghörnet och stötte ihop några meter från sargen. Luleåbacken föll till isen medan FBK-forwarden skrinnade vidare. Senare visade det sig att Lawners axelkåpa träffat Lepistö i huvudet.

Efter videogranskning och en lång diskussion domarna emellan bestämdes straffet till fem minuters utvisning och matchstraff.

Situationen anmäldes till disciplinnämnden där det under onsdagen kom ett beslut om tre matchers avstängning för huvudtackling. Följande står i domen:

”När det återstår 17.12 av andra perioden så åker Luleåspelaren nr 18 Sami Lepistö och Färjestadspelaren nr 4 Oscar Lawner ner mot pucken vid kortsargen. Lawner åker fortare och kommer in framför Lepistö och driver upp sin högra axel som träffar Lepistö i huvudet.”

”SHL:s situationsrum valde att anmäla händelsen till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som nu har fällt Oscar Lawner för huvudtackling.”

Nyckelfaktor till beslutet är att utförandet medför skaderisk.

Avstängningen gäller från den 29 december 2021 till och med den 8 januari 2022. Avstängningen motsvarar tre matcher och innehåller även böter på 3 208 kronor.

Artikeltaggar

Färjestad BKIshockeyOscar Lawner

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.