Hoppa till huvudinnehållet

Unik chans i Blombacka – brukskontoret är till salu

Publicerad:
Det unika huset har plats för kombinerat boende och verksamhet.
Det unika huset har plats för kombinerat boende och verksamhet. Foto: Karin Rinstad

Nu finns möjligheten att köpa brukskontoret i Blombacka.

Med näst intill 500 kvadratmeter och en tomt på 19 701 kvadratmeter finns plats för ett unikt boende eller företagsverksamhet.

Strax utanför Molkom ligger Blombacka. Förr tillverkades tråd och vajrar på Blombacka bruk som transporterades över hela Sverige och världen.

Nu är det som förr var brukskontoret i Blombacka till salu.

– Det är ett ascoolt hus som verkligen sticker ut, säger Anders Bergström, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling.

Den ståtliga villan är ett renoveringsprojekt som låter de nya ägarna förvandla det gamla brukskontoret till vad de vill.

– Det finns en lägenhetsdel som går att använda till verksamhet. De nuvarande ägarna har haft en liten butik. Nu gäller det att hitta rätt köpare som kan ta sig an renoveringen och nyttja potentialen som huset har, säger Anders Bergström.

Enormt intresse

Intresset för huset har varit massivt. Bostadssajten Booli som annonserar bostäder i hela Sverige uppmärksammade det pampiga boendet.

– Jag har blivit fullständigt nerringd. Det är ett särskilt unikt objekt. Många från större städer har fått nys om det och intresset är mycket större än vad vi kunnat tro.

Huset är 350 kvadratmeter och det finns biyta på 140 kvadratmeter. I huset finns spår av den tidigare verksamheten.

– På väggarna hänger artiklar och skyltar från när bruket var en tändsticksfabrik. I hallen finns fortfarande stämpelklockan kvar.

Villan ligger nära skog och vatten strax över tre mil från Karlstad.

Artikeltaggar

BlombackaBostad och byggenMäklareMolkomSvensk fastighetsförmedling

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.