Hoppa till huvudinnehållet

Nygårds ord till fansen: ”Bara att be om ursäkt”

Publicerad:
Joakim Nygård deppar efter Färjestads svidande förlust.
Joakim Nygård deppar efter Färjestads svidande förlust. Foto: FREDRIK KARLSSON

Johan Pennerborn fattade sig kort på presskonferensen och var fullt förståeligt mycket missnöjd med lagets insats. En annan som var självkritisk var Joakim Nygård.

– Det är skit, det får inte hända att vi förlorar 8-0 på hemmaplan, säger forwarden till NWT-Sporten.

FBK-coachen Pennerborn: ”Fy fan”

Första perioden var mycket jämn och lagen spelade underhållande ishockey. Trots att FBK möjligen var det bättre laget var det gästande Luleå som gick in med ledning 1-0 i paus.

– Jag tycker vi är det bättre laget i första och skapade mycket lägen men fick inte riktigt in pucken. Vi hade några powerplay där vi borde gjort det bättre, säger Joakim Nygård.

En bra förstaperiod följdes sedan upp med två helt klart mindre bra perioder.

– Det är en jämn hockeymatch i två perioder och jag tycker vi också börjar bra i tredje men de får till skillnad från oss in pucken i mål gång på gång och det rinner iväg.

Mardrömskväll för Färjestad – Luleå vann med 8–0

Efter 4-0 kände Nygård att luften gick ur laget.

– Jag vet faktiskt inte vad som händer, men luften går lite ur. Det är ju för dåligt bara, vid ett sådant underläge måste vi ha attityden och inställningen att fortsätta tugga på och inte låta det rinna iväg som det gör.

Forwarden fortsätter:

– Men 8-0 på hemmaplan det får bara inte hända. Det är inte okej någonstans faktiskt.

Vad skulle du vilja säga till supportrarna efter en sådan här insats?

– Det är bara att be om ursäkt. Folk har kommit hit och betalat för att se oss, det är bara att be om ursäkt - det är inte så mycket mer att göra. Vi får prata ihop oss som lag och se till att visa mot Brynäs att vi är ett bra mycket bättre hockeylag än såhär.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyLuleå HockeySHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.