Födelsedag 28 december

Publicerad:

Niilo Anttonen

Niilo Anttonen
Niilo Anttonen Foto: -

100 år fyller den 28 december Niilo Anttonen, Sunnemo. Han är född utanför Sankt Petersburg och kom till Sverige 1945 efter att ha deltagit i finsk-ryska kriget 1939–1945. I sitt yrkesverksamma liv har han bland annat arbetat som skogsarbetare och snickare. Han träffade sin fru Ulla från Hammarö och flyttade med familjen, åtta barn inom tio år, till Sunnemo. Niilo är intresserad av sina närstående och vad som händer ute i världen. I dag har Niilo 24 barnbarn och 32 barnbarnsbarn.

Artikeltaggar

Födelsedagar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare