Bubbel från Byrån: Hårda klappar från Bolund

Signerat | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Först får villaägarna rusande elpriser och sedan kan de inte sälja huset då de fått vindsnurror till grannar, skriver Byrån.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
För att bildsätta nyheten måste de hitta ett foto där Moderatledaren inte flinar hysteriskt, skriver Byrån.

Nu slår mäklare larm om prisras på villor som fått vindkraftverk som grannar. Tydligen upplevs de stora vindsnurrorna inte som vackra av köparna. Kanske kan vi kalla det den bolundska dubbelklappen: Först får villaägarna rusande elpriser och sedan kan de inte sälja huset då de fått vindsnurror till grannar.

Pärlor åt buset

De senaste åren har gangstervåldet i Stockholms förorter eskalerat till den grad att justitieministern Morgan Johansson (S) anklagat Polisen för att ha misslyckats med sitt uppdrag.

Nu verkar dock räddningen vara på väg. Politikerna i Stockholm ska öppna ett nytt aktivitetshus för ungdomar i utsatta stadsdelen Rinkeby. I ”Framtidens hus” ska ungdomar få möjlighet till aktiviteter som ”akvarellmålning, pärlplattor och dans”. Nu vänder det!

Det handlar om bildsättning

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har testats positivt för Covid-19. Kristersson mår enligt partiets presstjänst väl.

Därmed hamnar det största besväret hos landets tidningsredaktioner: För att bildsätta nyheten måste de hitta ett foto där Moderatledaren inte flinar hysteriskt.

Signaler om att något är fel

Ledningsregementet i Enköping, gamla S1, fick skicka hem sina beväringar tidigare inför juluppehållet. Skälet: Det hade förekommit kränkningar där soldaterna inte fick mat och sömn.

Kränkningar ska förstås alltid tas på allvar. Men en och annan gammal Försvarsmaktsanställd drog säkert på munnen. Sömn- och matbrist där det annars råder baccis, vafalls! För många är Ledningsregementet för alltid Sveriges lökregemente nummer ett.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.