Hoppa till huvudinnehållet

Sagan fortsätter: Limus Lissi slog till på nytt

Publicerad:
Ann-Charlotte Larsson gör tummen upp efter att Limus Lissi vinner V4-2.
Ann-Charlotte Larsson gör tummen upp efter att Limus Lissi vinner V4-2. Foto: Urban Kihlman

Det är ingen hejd på framgångarna för Limus Lissi sedan flytten till Ann-Charlotte Larsson.

Vid Färjestads lunchtrav under måndagen blev det en ny seger.

– Nu siktar vi på en start på V75 på Färjestad den 22 januari, berättar Larsson.

Vi har berättat storyn om Limus Lissi vid ett flertal tillfällen men om man tar den kort så kom hästen till Värmland i somras och efter ett tävlingsuppehåll på två och ett halvt år blev framgångarna blev omedelbara.

Under måndagen gjorde Limus Lissi sin femte start i sin nya regi och den innebar den tredje segern. Faktum är att hästen dessutom är obesegrad på Färjestad i karriären.

Från ett bakspår löste det sig perfekt när Limus Lissi fick andra par utvändigt och efter att Larsson satt in attacken ut på den sista långsidan blev det en säker seger till slut.

– Jag hade bestämt mig för att ta ryggen på Per Nilsson från start. Vi fick sedan mycket gratis fram tills att jag attackerade. I det skedet kändes det väldigt bra även om ledarhästen svarade en bit. Nu blir det en liten träningsperiod för Limus Lissi innan det blir en start omkring den 10 januari och sedan siktar vi på att starta i V75 på Färjestad den 22 januari, berättar Ann-Charlotte Larsson.

Andersson hyllade

Det var en av två hemmavinster den här lunchen. Den andra kom i det åttonde loppet när Fiber Shot vann i en stenhård duell efter ett lopp i andra par utvändigt tillsammans med sin tränare Mikael J Andersson.

– Han har tjänat ihop till den här segern. Jag tyckte att jag var först men jag har haft så många målfotoförluster i år och då blir man bakrädd. Fiber Shot är en fantastiskt fin häst och vi hoppas att utdelningen fortsätter nästa år, sa Andersson.

Lovande treåring

Dagens prestation kom i det sjunde loppet när treårige Hankypanky Pinkman tog sin andra seger på lika många starter. Han fick gå i tredjespår i nästan halva loppet men var ändå totalt överlägsen efter 13,7 det sista varvet.

– Det är en jättefin häst som jag tror är lite extra. Det enda problemet är att han är lite stänkrädd, sa Jorma Kontio.

Han blev framgångsrikaste kusk den här lunchen med en trippel varav två vinster inom V4.

Han inledde i V4-1 där Ready Trophy svarade för ett rejält slutvarv. När Kontio attackerade från fjärde par utvändigt fick man svar framför och Ready Trophy tvingades ut i fjärdespår. 500 meter från mål var det långt fram till ledande Merci Bråten men Ready Trophy avgjorde ändå säkert.

– Det blev väldigt långt fram men hästen kändes jättefin. Man har hittat rätt med honom nu, sa Kontio.

I V4-3 tog L.A.Avanza ledningen från ett snävt femtespår i volten och vann sedan lätt.

I V4-4 körde Nicklas Westerholm fram till dödens med Invidia mitt i loppet och hon var bara bäst till slut.

Årets sista vinnare på värmländsk mark blev Ceboruco som ledde runt om med sin tränare Jimmi Ehlers.

Artikeltaggar

Ann-Charlotte LarssonFärjestadstravetJorma KontioMikael J AnderssonTravV4V5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.