Hoppa till huvudinnehållet

Moderaterna vill se vaccinkrav för kommunens vårdpersonal

Publicerad:
Moderaterna i Grums kommun vill se vaccinationskrav för kommunens vårdpersonal.
Moderaterna i Grums kommun vill se vaccinationskrav för kommunens vårdpersonal. Foto: Håkan Strandman

Moderaterna i Grums vill att det ska vara obligatoriskt för kommunens vårdpersonal att vaccineras mot covid-19.

I en skrivelse till kommunstyrelsen i Grums framför Moderaterna att de vill se att all personal som arbetar inom vård- och omsorgsförvaltningen ska visa att de är fullvaccinerade. Partiet vill att de som inte vill vaccinera sig ska omplaceras. Personer som av medicinska skäl inte kan vaccineras ska undantas från detta.

”För att skydda våra sköraste invånare och för att bidra till att bekämpa coronavirusets framfart så vill vi att all personal som arbetar/ vill arbeta för Grums kommun inom vård- och omsorg ska kunna visa upp ett giltigt vaccinationsintyg. Det gäller säkerheten framför allt för våra invånare”, skriver partiet bland annat i skrivelsen.

Artikeltaggar

CoronavirusetGrums kommunModeraternaPolitikVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.