Hoppa till huvudinnehållet

Rydahl matchvinnare när Färjestad tog fjärde raka

Publicerad:
Färjestad tog fjärde raka segern.
Färjestad tog fjärde raka segern. Foto: PETER HOLGERSSON

SHL var tillbaka efter uppehållet och Färjestad verkar ha konserverat formen. 3–1-segern borta mot Linköping var lagets fjärde raka.

– Laget gjorde det totalt sett bra på bortaplan. Man har respekt för annandagsmatcherna för det brukar kunna vara lite avsaknad av touch och timing. Men det var en positiv insats, säger FBK-tränaren Johan Pennerborn.

Första kvarten mellan LHC och Färjestad innehöll ett par halvchanser utan att något av lagen tog kommandot.

Närmast var Linköping när Dominik Furch skulle rensa undan en puck mitt i FBK-zonen. Målvakten missbedömde situationen rejält men räddades av sin egen målram.

Extra tungt för Linköping att Gustav Rydahl ordnade 1-0 i powerplay kort därpå.

Period två var sedan bara drygt tre minuter gammal när Pontus Widerström dubblerade bortaledningen efter ett starkt förarbete från Linus Johansson.

Inför tredje var det inte mycket som talade för ett segt Linköping. Men med 7.48 kvar kom reduceringen precis när Adam Ginning tog klivet ut från utvisningsbåset.

Som så många gånger förr under säsongen var det därmed upplagt för ett spännande slut.

Gustav Rydahl ville dock annat och med 2.21 kvar skickade han in matchavgörande 3-1 i tom kasse.

– Vi hade ganska bra koll på det i första och andra. Sedan var det fram och tillbaka och vi blev lite för passiva. Jag hade önskat lite mer där, samtidigt går Linköping såklart för det, säger Johan Pennerborn.

Vilka positiva punkter tar du med dig från matchen?

– Vi pratade om att fortsätta på den grunden vi la innan jul. Nu har vi möjligheten att fortsätta spela bra ishockey, hålla den defensiva strukturen och koppla på. Vi är ju inte där vi vill vara om vi ska vara ärliga och det måste vi vara. Vi vill spela slutspel och hamna i topp sex - det är det vi jobbar för och det pratade vi om direkt vi återsamlades. Idag spelade vi enkelt och fick göra mål både i powerplay och boxplay.

”Fick en bra present”

Under måndagen fyller FBK-tränaren 50 år och det kommer kanske inte som någon överraskning vad han har på önskelistan inför Luleåmatchen på tisdag.

– Jag fick en bra present idag tycker jag. Får jag fortsätta önska mig något när man fyller mellan matcherna så är det en hårt arbetande och stabil insats på tisdag!

Är möjligen Michael Lindqvist en av spelarna som kan vara med och se till att den önskningen slår in?

– Vi tar det som det kommer med start imorgon så får vi höra vad medical säger. Det är dag för dag, men han är absolut närmare spel än på länge.

En ovan matchvinnare: ”Roligt att bidra – men ännu viktigare med tre poäng”Här kan du följa Färjestad i vår liverapportering

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeySHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.