Hoppa till huvudinnehållet

En ovan matchvinnare: ”Roligt att bidra – men ännu viktigare med tre poäng”

Publicerad:
FBK-forwarden Pontus Widerström nätade mot Leksand den 2 oktober. Mot Linköping den 26 december slog han till igen och blev matchvinnare. Foto: FREDRIK KARLSSON

Pontus Widerström sköt Färjestads matchvinnande 2–0-mål i segern borta mot Linköping – och han gjorde det i boxplay.

– Jag fick ett bra läge, så det var egentligen bara att trycka till och hoppas på det bästa, säger Widerström.

Efter drygt två veckors uppehåll var det i dag dags för Färjestad BK att spela SHL-match igen. Och det blev en ny vinst för Karlstadslaget som utökade segersviten till fyra raka matcher tack vare 3–1 på bortais mot Linköping HC.

Målet som blev matchvinnande för FBK kom i den andra perioden, och det kom i numerärt underläge av forwarden Pontus Widerström som sköt 2–0.

– Jag tror att det lobbades ut en puck i mittzon som Linus Johansson vann och jag fick pucken av honom och blev typ fri så det var bara att skjuta, säger Widerström om målet och vad som såg ut som ett kliniskt avslut från en ganska ovan målskytt:

– Jag fick ett bra läge, så det var egentligen bara att trycka till och hoppas på det bästa.

Linus Johansson är nu lagkapten i Färjestad och han assisterade Pontus Widerström till FBK:s 2–0-mål i boxplay.
Linus Johansson är nu lagkapten i Färjestad och han assisterade Pontus Widerström till FBK:s 2–0-mål i boxplay. Foto: PETER HOLGERSSON

”En bra prestation”

Det var Pontus Widerströms andra balja för säsongen och 27-åringen från Kungälvs IK kan inte minnas senast han gjorde ett matchvinnande mål. Efter en koll i statistikböckerna var det när han förra säsongen prickade in 1–0 borta mot Rögle i 4–0-vinsten den 23 februari.

Hur som helst var det ett betydelsefullt mål.

– Det är roligt att man kan vara med och bidra såklart. Men ännu viktigare att vi tog tre poäng och åker hem med en bra känsla efter en bra insats, säger Widerström och utvecklar prestationen:

– Det var en bra bortamatch efter ett uppehåll. Vi hade inte spelat match på länge. Det är klart att det finns mycket som vi kan göra bättre, men jag tycker att vi gjorde en bra prestation ändå.

Widerströms omdöme om Dominik Furchs insats i FBK-målet är kort och koncist.

– Han är kanon.

Fyra raka FBK-segrar, vad gör att ni har fått det lyftet?

– Vi har väl skärpt till defensiven lite. Det har blivit bättre och special teams (powerplay och boxplay) är bra. Det är många matcher som avgörs i special teams. Det är väl det, och så spelar vi bättre över egentligen hela isen.

Rydahl matchvinnare när Färjestad tog fjärde raka
Färjestads målvakt Dominik Furch gjorde en stark insats och stoppade bland annat Linköpings Benjamin Maxwell.
Färjestads målvakt Dominik Furch gjorde en stark insats och stoppade bland annat Linköpings Benjamin Maxwell. Foto: PETER HOLGERSSON

Artikeltaggar

Dominik FurchFärjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyPontus WiderströmSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.