Dansgolv, vaccin och Lerin – året i bilder av Lisa Olaison

Publicerad:
30 september. Foto: Lisa Olaison

30 september. Så är det då dags för den första riktiga nattklubbskvällen under 2021. Vid midnatt den sista september öppnade dansgolvet på landets klubbar upp. På Koriander ringlade sig kön lång och lyckliga människor dansade in natten.

2 december.
2 december. Foto: Lisa Olaison

2 december. Fotosession med många skratt. En dag när man testar allt. Både fotograf och konstnär. ”Jag lägger mig här en stund” sa Karolina Nolin. ”Skriv att hon var lite trött”. Vi var nog lite trötta båda två och även om golvet hos Galleri Bergman inte var så bekvämt blev vi nöjda med slutresultatet båda två. Tack Karolina!

22 februari.
22 februari. Foto: Lisa Olaison

22 februari. – När folk frågar säger jag ju bara att jag är tjuv, säger Malin Eriksson som berättar om ett liv som kriminell. Om missbruk, föräldraskap och att sitta inne.

18 februari.
18 februari. Foto: Lisa Olaison

18 februari. Elbina Muminovic som arbetar på Pelargården i Karlstad var en av de första som fick vaccin mot covid-19 när regionen öppnade den tillfälliga vaccinationsstationen i Löfbergs arena. Snart ett år senare är vaccinationen fortfarande igång. Om än inte i Löfbergs Arena.

10 juni.
10 juni. Foto: Lisa Olaison

10 juni. Att ta studenten mitt i en brinnande pandemi fick klass SA18A på Sundsta göra. Vi följde de glada studenterna från champagnefrukosten, via avsked av lärarna, det konfettisprakande utspringet till mottagningen på kvällen. Pandemi eller ej, glädjen över studenten trumfar allt. Jag ser fram emot att få veta vad de har hittat på under året som gått. Men det får bli en annan historia.

4 november.
4 november. Foto: Lisa Olaison

4 november. Hur påverkar höjda el- och bensinpriser en vanlig familj? Väldigt mycket är det korta svaret. Familjen Bergqvist berättade om valen de gör och hur ekonomin påverkar vardagen. Ett tvärsnitt ur vardagen som många kan känna igen sig i. Den myllrande hallen där alla är på väg och mitt uppe i sitt

Karlstad 25 mars.
Karlstad 25 mars. Foto: Lisa Olaison
14 december.
14 december. Foto: Lisa Olaison

14 december. Lars Lerin och Manoel "Junior" Marques Lerin berättar om året som gått, att paret skaffat två barn till och den nya tv-serien Vägen ut. Två personer som alltid gör mig glad, som avslappnat kliver mellan svåra och lätta ämnen med stor sjävklarhet och som det alltid är roligt att plåta.

16 januari.
16 januari. Foto: Lisa Olaison

16 januari stod vi i skidspåret på Tuggelite i Karlstad. Tillsammans med Åsa Asplid gjorde jag ett mysigt helgreportage om det stora intresset för längdskidor. Glada barn och föräldrar åkte skidor och pulka Efter fyra mil på skidor hade Simon Hammarström från Karlstad fått ett imponerande isskägg.

10 mars.
10 mars. Foto: Lisa Olaison

10 mars. Det kändes som i en film när poliserna knackade på dörren mitt i natten. ”Det här händer inte mig”, hann Vanja Persson tänka innan hon fick dödsbudet. Alexandra och Daniel Larsens pappa Andreas Larsen, föll olyckligt och omkom under sitt arbete som brandman. I mars tre år efter branden berättade familjen om händelsen i NWT.

15 november.
15 november. Foto: Lisa Olaison

15 november. Bomblarm på Bergvik, delar av byggnaden spärrades av och poliser och räddningstjänst intog Bergvik. Vardagsdramatik mitt framför ögonen på förvånade kunder och butikspersonal.

12 augusti.
12 augusti. Foto: Lisa Olaison

12 augusti. Skidlandslaget tog sig an Torsby och Ebba Andersson åkte rullskidor upp till toppen på bara aningen längre tid än det tog mig att köra bil uppför. Kändes det som i alla fall.

26 augusti.
26 augusti. Foto: Lisa Olaison

26 augusti. Johan Pennerborn, tränare för FBK, har stått stadigt i blåsten som varit kring laget. Han har inte varit ensam på toppen, men att vara profilerad tränare i Värmlands mest omtalade idrottsförening är en självklart utsatt position.

13 februari.
13 februari. Foto: Lisa Olaison

13 februari. En bild tagen helt ur sitt sammanhang kan bli både lite märklig och lite rolig. Kiropraktor Gunnar Runberg visar övningar som hjälper till att förebygga ryggproblem. Bilden är tagen som den första i en serie som pedagogiskt visar rygglyft. Samtidigt sammanfattar bilden kanske känslan av 2021 för många.

18 november.
18 november. Foto: Lisa Olaison

18 november. Det är inte helt ovanligt att det helt plötsligt dyker upp en nyfiken nos i kameralinsen när man är ute på jobb. Finns det djur finns det bilder att ta. Nina Höjdefors som varit med i en hälsostudie i snart 50 år fick sällskap under fotograferingen av katten, självklart uppskattat av fotografen.

Året i bilder

Artikeltaggar

Året i bilderBombhotEbba AnderssonHelgJohan PennerbornKarolina NolinLars LerinStudentenVaccination

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare