Insändare x 2 om regionrådets stora 50-årsfest trots avrådan

Insändare
PUBLICERAD:
”Jag deltog, inte som gäst, utan var där före, under och efter festen och alla förberedelser genomsyrades av planering av säkerhetstänk gällande smitta”, skriver insändarskribenten ”Teknikern” gällande regionrådet Fredrik Larssons omskrivna 50-årsfest.
Foto: Helena Karlsson
Två insändarskribenter har olika åsikter om att regionrådet Fredrik Larsson (M) hade 50-årsfest med mellan 50 och 70 gäster samma vecka som Region Värmlands smittskyddsläkare Anna Skogstam hade avrått från stora fester.

Ta dig en funderare på om du är lämplig för ditt jobb, Fredrik

Man kan inte bli annat än förbannad som medborgare när man får läsa att vårt regionråd Fredrik Larsson kan ha mage att anordna ett stort kalas bara för att han fyller 50 år!

Vi andra ska hålla avstånd, tvätta och sprita händerna, inte umgås med mer än nära och kära eftersom vi följer de råd vi får av smittskyddsläkaren. Man vågar knappt gå och handla utan att man känner sig som en bov.

Mitt dumma jag trodde att våra styrande skulle föregå med gott exempel, men ack så fel jag hade. Trots detta tänker jag fortsätta att vara försiktig dels för min egen skull, dels för mina medmänniskors bästa. Jag hoppas att du Fredrik tar dig en ordentlig funderare på om du är lämplig för ditt jobb, vilket jag inte tycker.

Besviken medborgare

***

50-årsfesten var föredömligt säker gällande smitta

Jag deltog på Fredrik Larssons 50-årsfest och jag vill tillägga lite information som inte framgår i artikeln:

– Hela festen skedde med sittande deltagare.

– Bordsplaceringen var sådan att alla satt i grupper om familjevis eller samma arbetsplats. Max 6-7 personer per bord.

– Alla bord stod minst 3 meter från varandra.

– Jag har dessutom inte sett så mycket handsprit i en och samma lokal.

Jag deltog som sagt, inte som gäst, utan var där före, under och efter festen och alla förberedelser genomsyrades av planering av säkerhetstänk gällande smitta. Jag såg inte en enda plats under hela kvällen där folk samlade sig i grupper utan alla gäster följde planeringen som gjorts. Jag tror till och med att mikrofonen spritades mellan talen.

Jag skulle säga att detta är ett föredöme för att träffas säkert även under en pandemi.

Teknikern

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.