Hoppa till huvudinnehållet

Projekt som rivstartat får sex miljoner

Publicerad:
Region Värmland har beviljat projektet Digitalwell sex miljoner kronor.
Region Värmland har beviljat projektet Digitalwell sex miljoner kronor. Foto: Håkan Strandman

Regionala utvecklingsnämnden har beslutat att ge projektet Digitalwell accelerator sex miljoner kronor. Enligt regionen har projektet ”gjort en rivstart”.

Digitalwell är ett pilotprojekt som ska locka till sig nya företag som utvecklar digitala hälso- och sjukvårdstjänster i Norden och Baltikum, enligt ett pressmeddelande från Region Värmland. Projektet pågår i Värmland och i Oslo-området.

– Det har gått väldigt bra, långt över vad man kan förvänta sig av ett pilotprojekt som endast har pågått i ett år. De har redan fått in flera uppstartsföretag och de har mötts av ett stort intresse, säger Stina Höök (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden, i pressmeddelandet.

Regionen anser att om det nya projektet faller väl ut kan det bidra till att Värmland får en hälsoteknik-bransch, som även kan gynna utvecklingen i regionens hälso- och sjukvård.

Beslutet om de sex miljonerna i stöd fattades vid ett extrainsatt nämndmöte på onsdagen. Det extra mötet sattes in för att det fanns pengar kvar i årets budget, enligt pressmeddelandet.

Projektet pågår under 2022 och 2023.

Artikeltaggar

FöretagandeNäringslivPolitikRegion VärmlandRegionala utvecklingsnämndenVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.