Hoppa till huvudinnehållet

Statsbidrag på 7 miljoner kronor ska korta vårdköerna

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Av den stora kakan på 1,48 miljarder kronor får Värmland en liten del.

Tanken är att det ska hjälpa till att beta av vårdköerna som orsakats av pandemin.

Region Värmland får ytterligare 7 224 190 kronor i statligt bidrag för att korta vårdköerna. Senaste i somras kom extra medel från regeringen för att stötta upp sjukvården under pandemin.

Pengarna är en del av större överenskommelse från 2020 mellan regeringen och Sverige kommuner och regioner, SKR. I somras bestämdes att en ytterligare pott skulle delas ut.

Syftet är att stötta regionerna med den växande vårdskulden. Under pandemin har annan vård fått stå tillbaka och det har bildat vårdköer på flera håll.

Totalt handlar det om 1,48 miljarder kronor som delas ut till landets regioner. Hälften av medlen betalades ut sommaren 2021. Medlen fördelas mellan regionerna efter hur mycket de uppfyllt krav om kortare väntetider under perioden september till november 2021.

Därför lämnade distriktssköterskan Cecilia Region Värmland för ett bemanningsbolagSlutenvården fick dra ner tidigare än man brukar: "Ovanligt”

Artikeltaggar

Hälso- och sjukvårdsnämndenRegeringenRegion VärmlandVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.