NWT Krim: Här är brotten som skakade Värmland 2021

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Han är en av ledarna i det kriminella nätverket som slåss om makten över narkotikahandeln.
NWT Krim synar konflikten som orsakat flera av den senaste tidens skjutningar.
Samtidigt gör podden en tillbakablick över de stora brottshändelserna under året som gått.

Den 21-årige mannen har spelat in flera raplåtar där han sjunger om vapen, skjutningar och pengar.

”Colt 45 det är inget skoj, om du testar min bror är på en hoj, garanterat att du blir jappt.” går en rad i en av hans låtar.

Samtidigt pekas han ut som en av ledarna för det kriminella nätverket på Kronoparken i Karlstad.

Årets värsta brott

NWT Krim har tagit del av ett utlåtande från polisens underrättelseenhet där de beskriver att 21-åringen har en ”stark ställning” i nätverket. Samtidigt framgår det att flera personer brutit sig ut från det ursprungliga nätverket och att det nu pågår en infekterad konflikt mellan de två fraktionerna.

– Det är sannolikt den konflikten som orsakat sommaren skjutningar i bland annat Stadsträdgården, Rud och Kronoparken, säger NWT Krims Nicole De Bouczan.

Årets sista podd gör dessutom en tillbakablick på året som gått och går igenom några av de största brotten som inträffade i Värmland.

– Ett av de värsta brotten som inträffade var femårige John Walters död på HVB-hemmet i Hagfors, säger NWT Krims Åsa Asplid.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.