Hoppa till huvudinnehållet

Ståplats blir tillfällig sittplats: ”Kommer kunna ta in uppåt 1 000 åskådare”

Publicerad:
BIK Karlskoga förberedde för numrerade sittplatser på ståplatsläktaren under onsdagen. Nästa match spelas hemma mot Almtuna på måndag. Foto: BIK Karlskoga

BIK Karlskoga har fått klartecken för sittande publik på ståplatsläktarna.

– Det är lite svävande fortfarande, men vi kommer kunna ta in uppåt 1 000 åskådare, säger marknadschefen Jakob Bengtzén.

Regeringen kom med dessa publikrestriktioner för inomhusevenemang med över 500 åskådare under tisdagen:

* Bara sittande publik.

* Alla besökare måste ha vaccinationsbevis.

* Max åtta personer per sällskap.

* Minst en meter mellan alla sällskap.

Restriktionerna kom bara dagar innan hockeyklubbarnas mellandagsmatcher.

BIK spelar nästa match hemma mot Almtuna på måndag – årets ”hemvändarmatch” som supportrarna har kraftsamlat inför.

– Klart det var olycklig tajming. Vi hade väl gärna fått det här någon dag tidigare, säger Jakob Bengtzén, marknadschef i BIK Karlskoga.

Var det bara att ställa in den långa julledigheten för er på kansliet?

– Vi tänkte väl gå hem lunch i dag. Nu blir det jobb åtminstone i morgon också. Samtidigt gör vi allt för BIK hela tiden. Våra supportrar är värda att få vara på plats och vi vill att så många som möjligt ska få vara på plats samtidigt som vi håller restriktionerna.

Bortastå vigs åt hemmalagen

De hockeyallsvenska klubbarna hade på onsdagsmorgonen sitt andra ligamöte efter det nya publikbeskedet.

– Det är metern åt alla håll som krävs och sittande publik. Det innebär att vi behöver kapa en hel del på sittplats. Jag kan tänka mig att vi kan ta in mellan 300 och 400 åskådare på sittplats.

Positivt för BIK och dess supportrar är att klubbarna utöver detta har fått klartecken för tillfälliga sittplatser på ståplatsläktarna så länge avståndet följs.

BIK har, som bilden visar, monterat fast numrerade sittunderlag under onsdagen.

– Vi kommer ha några hundra på långsidan, kortsidan och bortastå. Jag tror hockeyallsvenskan är överens om att bortastå vigs åt hemmalagen, att klubbarna prioriterar den egna publiken.

”Klart goda förhoppningar”

BIK kommer allt som allt kunna erbjuda plats åt drygt 1 000 åskådare efter de nya restriktionerna.

– I fjol hade vi åtta åskådare. Vi vill helst ha fulla hus, men vi försöker se positivt på det här. Gilla läget och göra det bästa av situationen.

Biljettförsäljningen inför måndagens match mot Almtuna är stängd, skriver BIK Karlskoga på sin hemsida.

Klubbens mål är att kunna ta in så många säsongskortsinnehavare och så många som redan har köpt biljett till matchen som möjligt.

– Vi vet inte hur vi ska fördela platserna till 100 ännu, vi får återkomma om det. Det vi vet till 100 i dag är att vi har klart goda förhoppningar om att kunna genomföra matcherna med en i alla fall hyfsad stämning framöver.

De röststarka supportrarna på sektion A kraftsamlade inför senaste mellandagsmatchen med publik,  4–3 efter förlängning mot Västervik inför 2 804 åskådare 2019, och har gjort så även i år. 97 personer har tackat ja i ett evenemang på Facebook.
De röststarka supportrarna på sektion A kraftsamlade inför senaste mellandagsmatchen med publik, 4–3 efter förlängning mot Västervik inför 2 804 åskådare 2019, och har gjort så även i år. 97 personer har tackat ja i ett evenemang på Facebook. Foto: Fredrik Narvelid

Artikeltaggar

BIK KarlskogaIshockeyJakob Bengtzén

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.