Hoppa till huvudinnehållet

Färjestads besked – så påverkas publiken: ”Ska göra vårt bästa”

Publicerad:
Färjestad meddelade vad som gäller efter de nya restriktionerna, när klubben gick ut med info på onsdagen.
Färjestad meddelade vad som gäller efter de nya restriktionerna, när klubben gick ut med info på onsdagen. Foto: FREDRIK KARLSSON

Nya restriktioner med anledning av pandemin meddelades på tisdagen. Nu har Färjestad kommit med information om hur publiken i Löfbergs Arena kommer att påverkas.

– Som alltid ska vi göra vårt bästa för så många av våra grönvita vänner som möjligt, säger Stefan Larsson, vd.

SHL-kritik efter beskedet: "Omöjligt uppdrag"

Tisdagens presskonferens om nya restriktioner innebär att Färjestad och de andra SHL-klubbarna åter får förbereda för matcher utan fullsatta arenor.

– Nya besked med minsta möjliga framförhållning skapar självklart massor av utmaningar. Jag är glad för att vi har proffsiga och dedikerade medarbetare. Som alltid ska vi göra vårt bästa för så många av våra grönvita vänner som möjligt. Vi hoppas på allas förståelse och tålamod givet detta nya läge, säger Stefan Larsson till NWT.

Färjestad meddelar på sin hemsida att man enbart kommer att kunna ta emot sittande publik på matcherna, det innebär att man tvingas makulera samtliga lösbiljetter-, serie- och säsongskort för de matcher som drabbas av restriktionerna. Med tanke på kravet om sittande publik blir det inte heller någon ståplats.

De som köpt lösa biljetter kan välja att efterskänka dem för att stötta föreningen, omvandla köpet till ett värdebevis eller få en återbetalning.

Klubben kommer under mellandagarna att maila ut information till de som köpt biljetter till de kommande matcherna.

Barer stänger

De som har serie- eller säsongskort kommer att erbjudas förtur till matcherna, med begränsad svarstid. Eventuellt överskott kommer att släppas till försäljning.

Även innehavare av serie- och säsongskort kommer att få information via mail om hur man säkrar sin plats. Man kommer inte att kunna garanteras ”sin” vanliga plats, men biljettsystemet kommer att placera ut publiken efter en avståndsanpassad plan.

De fyra arenabarerna stänger och restaurangerna kommer bara att kunna ta emot ett begränsat antal gäster. Avbokningar väntar, och de som senast bokat platser kommer att avbokas först. Färjestad meddelar att kundcenter kommer att kontakta de som berörs av avbokningar.

Eventet med halsdukar, det vill säga Halsduksmatchen den 28 december, kommer inte att genomföras som planerat utan skjutas fram. Matchen kommer dock att spelas, men inte med halsduksinramningen.

”Gör vårt allra bästa”

Färjestad önskar om förståelse för den hastigt uppkomna situationen.

”Det här är en situation som landade med väldigt kort varsel. Det är juletider och en del av vår personal har hunnit iväg på några dagars välförtjänt julledighet. Vi ber därför om förståelse för eventuellt fördröjda svarstider. Vi gör vårt allra bästa för att vi alla ska få det så bra som möjligt under de förutsättningar vi har och nu ställts inför”, skriver man på hemsidan.

Så tänker SHL-klubbarna

Flera klubbar har börjat kommunicera ut vad som gäller nu på sina hemsidor. Här är ett axplock:

Frölunda: ”Vi kommer åtminstone kunna välkomna säsongskortsinnehavare till våra matcher då vi kan hantera ett smittsäkert evenemang precis som under inledningen av säsongen. I dagsläget kan vi inte svara på vad som kommer att gälla mer konkret än så. Du som har biljetter som påverkas av de nya restriktionerna meddelas via mail vad som gäller.”

Skellefteå: ”Vi har valt att prioritera våra logeägare och årskortsköpare, vilket innebär att ni som köpt lösbiljett eller bokat restaurang eller konferens inte kommer att kunna gå på match. Vi kommer självklart att betala tillbaka betalda biljetter. Vi kommer heller inte att kunna ta emot några bortasupporters. Hyllningen av Jimmie Ericsson 8/1 är framflyttad”.

Linköping: Laget möter Färjestad på annandagen, och bortasupportrarna kommer inte att prioriteras. ”Linköping Hockey Club jobbar just nu för fullt med att samordna allting till våra tre kommande hemmamatcher (Färjestad 26/12, Djurgården 30/12, Brynäs 8/1). Säsongskortsinnehavare, privat och företag, är prioriterade. Med rådande prioritering kommer vi inte att släppa in några bortasupportrar.”

Leksand: Hade sedan tidigare planerat att spela en enkronasmatch mot Rögle 28 december. ”Vi på Leksands IF blev, precis som övriga klubbar och organisationer, tagna på sängen av de nya restriktionerna som alltså träder i kraft redan om mindre än två dygn. Vi har redan startat arbetet med att reda ut hur vi kan lösa hanteringen av biljetter och besökare i Tegera Arena, samt eventuella återbetalningar, på bästa sätt för alla inblandade”.

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeySHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.