Hoppa till huvudinnehållet

SHL-kritik efter beskedet: "Omöjligt uppdrag"

Publicerad:
Nya publikrestriktioner ställer till det för SHL-klubbarna.
Nya publikrestriktioner ställer till det för SHL-klubbarna. Foto: FREDRIK KARLSSON

På tisdagen meddelade regeringen att nya restriktioner träder i kraft den 23 december.

Ett besked som upprör ishockeyligan SHL.

– Den här korta framförhållningen är under all kritik, säger SHL:s vd Jenny Silfverstrand, till Expressen.

De nya restriktionerna innebär att det bara tillåts sittande publik vid allmänna sammankomster med 20 eller fler personer.

Dessutom krävs avstånd mellan sällskapen och en maxstorlek på åtta personer per sällskap.

Beskedet försvårar för SHL-klubbarna som behöver ställa om på kort tid. Redan den 26 december spelas sex ligamatcher.

– Sittande publik, vaccinationspass, en meter mellan varje sällskap och max åtta personer per sällskap. Det är jättemycket åtgärder som vi måste ha på plats till den 26 december. Det kommer krävas resurser och samtidigt är det julledighet som många har längtat efter, säger Jenny Silfverstrand till Expressen.

Framförallt är hon kritisk mot den korta framförhållningen.

– Det är under all kritik. Det blir nästan ett omöjligt uppdrag och väldigt svårt med så få dagar till matcher. Vi ska ta vårt ansvar och göra det bästa av situationen, säger hon.

FBK stoppar biljettförsäljning

Färjestad BK har stängt biljettförsäljningen till lagets nästa hemmamatch mot Luleå den 28 december. Via FBK:s hemsida är biljettförsäljningen även stängd till exempelvis sista hemmamatchen i grundserien mot Växjö som spelas den 15 mars.

På Färjestads webbplats finns information med anledning av de nya restriktionerna.

”I dag hade regeringen en presskonferens och meddelade nya restriktioner på grund av rådande smittspridning. SHL och klubbarna har med kort varsel fått ändrade förutsättningar framåt. I nuläget pågår ett arbete internt med att se över de utmaningar vi nu ställts inför. Vi kan därför inte ge några vidare besked, men kommer att kommunicera detta i våra kanaler så fort vi har skapat oss en bild över läget över hur det kommer att påverka oss.”

Artikeltaggar

Färjestad BKIshockeySHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.