Hoppa till huvudinnehållet

Därför lämnade distriktssköterskan Cecilia Region Värmland för ett bemanningsbolag

Publicerad:
 Cecilia Svanlind Thörn pendlar mellan Filipstad och Borlänge.
Cecilia Svanlind Thörn pendlar mellan Filipstad och Borlänge. Foto: Privat

I Region Värmland tar man inte in hyrsjuksköterskor. Men allt fler sjuksköterskor väljer att ta anställning på bemanningsföretag.

NWT pratade med distriktssköterskan Cecilia Svanlind Thörn för att ta reda på vad det är som lockar sjuksköterskor bort från regionen.

– Jag vill ha en bra arbetsmiljö och jag vill ha betalt för 4,5 år utbildning. Jag ser mig och mina kollegor som ingenjörer i omvårdnad. Vi ska ha betalt för det vi gör, säger hon.

Det har varit svårt för Region Värmland att rekrytera sjuksköterskor till vissa av sina verksamheter den senaste tiden.

Distriktssköterskan Cecilia Svanlind Thörn sade upp sig på den värmländska vårdcentralen och sin dåvarande arbetsplats för anställning på bemanningsbolag.

Hon ville utvecklas och få bättre betalt.

– Jag ville ta tillvara min kompetens, mina erfarenheter, och växa och utvecklas i min roll som specialistsjuksköterska. Det fanns inte utrymme för det på min dåvarande arbetsplats, kostymen var väldigt trång och det fanns ingen stretch. Ville man växa lite så var det svårt.

Sedan tre år tillbaka veckopendlar hon från Filipstad till en privat vårdcentral i Borlänge.

– Det är fantastiskt. Jag har aldrig känt mig så uppskattad och behövd. Och samtidigt få utöva alla mina kunskaper. Jag har växt som människa och distriktssköterska något enormt. Man får ta plats och visa att man är kompetent.

Hon beskriver kortare beslutsvägar och en verksamhetschef som står upp för personalens arbetsmiljö.

– Vi har fruktansvärt mycket att göra på privata vårdcentraler, precis som alla vårdcentraler, men här hjälps man åt på ett annat sätt. De är mer rädda om sin personal och man märker att personalen trivs bättre. De är gladare och man samarbetar mer.

Får 80 procent mer i lön

Cecilia Svanlind Thörn sade upp sig mitt i ett lönesamtal på den värmländska vårdcentralen.

– Jag kände att det här är inte okej. Det hängde på tusen kronor att jag hade stannat kvar. Men det fick jag inte och då kände jag att då får det vara. Så jag sa upp mig.

Strax efteråt ringde hon upp ett bemanningsbolag hon blivit rekommenderad.

– Tre timmar senare var jag anställd med ett kontrakt på sex månader. Och jag fick en löneökning på 80 procent.

Nu styr hon över sin arbetstid och hon får lov att vara ledig om hon behöver för att vila upp sig när arbetsbelastningen varit hög. En möjlighet som var sällsynt på hennes tidigare arbetsplats.

Livet som veckopendlare har ändå sina baksidor och det passar inte alla.

– Var sak har sin tid. För mig är det inget problem eftersom våra barn är vuxna och utflugna. Men det är inte alla som kan jobba inom bemanning, för har du små barn är du låst.

Ingen hyrsjuksköterskor i Värmland

I Region Värmland har man sedan flera år tillbaka beslutat att inte ta in några sjuksköterskor från bemanningsföretag. Dock har man gjort avkall för att ta in barnmorskor.

När det gäller läkare finns det däremot ingen liknande policy.

– Då kan man ställa sig frågan varför man skiljer på professionerna. Varför ska kategorin sjuksköterskor underprioriteras? Varför ska de slita så hårt?

Cecilia Svanlind Thörn tror att regionen kommer behöva öppna för att ta in hyrsjuksköterskor inom en snar framtid.

– Som man bäddat får man ligga. Har man undergrävt hela tiden, inte satsat och inte ökat, då får man också betala för det. Sjuksköterskor här i Värmland har jättenära till Norge, och här i Dalarna finns mycket jobb och i Västra Götalandsregionen. Det är så lätt att åka och jobba i dag.

Den växande bemanningsbranschen handlar i mångt och mycket om ett kulturellt genombrott, menar Cecilia Svanlind Thörn.

– Så här har män gjort i alla tider. De har åkt på söndag kväll och kommit hem på torsdag eller fredag. Men nu är det vi sjuksköterskor som gör det, för att vi ska orka med arbetsmiljö och fritid. Vi har tröttnat och vi har förstått att politikerna inte lyssnar.

Vad behöver regionen göra?

– Höja lönerna och ta in fler sjuksköterskor. Politiker säger att det är fler sjuksköterskor per capita än någonsin. Ja, men vi gör så mycket mer i dag än vad en sjuksköterska gjorde för 20 år sedan. Det tar mer tid och det är mer avancerad vård i dag.

Hon menar att synen på sjuksköterskeyrket, att det setts som ett kall i livet, har förstört för löneutvecklingen och statusen.

Hos Cecilia Svalind Thörn är yrkesstoltheten stor. Som specialistutbildad sjuksköterska och med ytterligare utbildning inom diabetesvård förväntar hon sig bra betalt och en god arbetsmiljö.

– Jag jämför sjuksköterskeyrket med en ingenjörer, vi är ingenjörer inom vården. Jag har gått i skolan i 4,5 år på universitetet. Jag ska ha betalt och en bra arbetsmiljö. Ordet ingenjör gör att man har 30 procent högre ingångslön än en sjuksköterska och du stiger i löneutveckling snabbare.

Så här vill värmlänningarna lösa sjuksköterskebristenNytt larm om slutkörd vårdpersonal – skyddsombudets utspel: "Vi är Titanic"

Artikeltaggar

BemanningsföretagSjuksköterskaVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.