Bubbel från Byrån: Den som sa’t han va’t

Signerat
PUBLICERAD:
Byrån lovar att räkna ned de sista fem åren och fortsätta syna Holmgrens förmågor som klimatsiare.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Men Ygeman bör nog först se bjälken i sitt eget öga, då hans parti ju bygger sitt regeringsunderlag på de två partier som drivit på hårdast för en ansvarslös migrationspolitik, skriver Byrån.

Oppositionen bjöd nyligen in den socialdemokratiska enpartiregeringen till en blocköverskridande överenskommelse om arbetskraftsinvandringen. För att garantera stabilitet och rimliga spelregler. Istället för att ta chansen meddelade migrationsminister Anders Ygeman (S) att han inte var intresserad då han menar att det ju är ”de som har satt oss i den här situationen”.

Byrån förnekar inte att alliansregeringen begick misstag i migrationsfrågan. Men Ygeman bör nog först se bjälken i sitt eget öga, då hans parti ju bygger sitt regeringsunderlag på de två partier som drivit på hårdast för en ansvarslös migrationspolitik, Centern och Miljöpartiet. Första steget för lösa ett problem är att inse var det ligger.

Elbussarna fryser om vintern

Nyligen rapporterade Göteborgs-Posten (3/12) att Göteborgs elbussar får dålig räckvidd under vintern. De klarar, precis som andra elfordon, inte bilköer utan att laddas ur och turer har behövt ställas in för att bussarna behöver laddas oftare i kyla.

Tja, vad var det vi sa, tänker Byrån, om tekniken knappt fungerar i Göteborg som har ett ganska måttligt vinterklimat då staden hålls varm av västerhavet, hur ska det då gå i de kallare delarna av landet? Byrån misstänker kort och gott att inköparna gått på myten om att den globala uppvärmningen skulle radera ut vintern och kylan.

Bara fem år kvar med snö

För 15 år sedan (Expressen 5/12-2006) så uttalade Pär Holmgren, då tv-meteorolog nu Europaparlamentariker för Miljöpartiet, att om 20 år har stora delar av Sverige glömt hur man åker skidor och att Vasaloppet är ett minne blott. Det kan vara bra att ha fnissa åt när man köper skidor i julklapp till barn eller barnbarn.

Byrån lovar att räkna ned de sista fem åren och fortsätta syna Holmgrens förmågor som klimatsiare. Att landet har en infrastruktur som inte tål vintern är kanske i det ljuset heller inte så förvånande. Om myten om den försvinnande vintern upprepas tillräckligt många gånger blir det en sanning i bakhuvudet även bland inköpare av bussar, tåg och räls.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.