Stulna julgåvor till restauranganställda påträffade i bil – två anhållna

Publicerad:
Genrebild. Foto: Christine Olsson/TT

På måndagen beslagtog polisen stulna julgåvor till ett stort värde, ämnade åt restauranganställda, under en fordonskontroll i Kristinehamn.

– Man hittade ett femtiotal kuvert som helt uppenbart inte var adresserade till personerna i bilen, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin.

Det var vid 14-tiden på måndagen som polisen i Kristinehamn stoppade en bil, med anledning av att patrullen misstänkte drograttfylleri.

– Man genomförde en husrannsakan eftersom man ville eftersöka narkotika, säger Lars Hedelin.

I samband med inspektionen upptäcktes även något helt annat – en yttre försändelse och ett femtiotal kuvert, adresserade till anställda i en restaurangkedja.

– Inget av namnen var deras, och det visade sig innehålla presentkort till ett högt värde. Oavsett hur de har kommit i dessa personers ägo, är det uppenbart inte deras grejer, säger Lars Hedelin.

Föraren och en passagerare, i 30- respektive 25-årsåldern, kunde båda gripas – och senare anhållas.

– Vi vet inte när och hur dessa presentkort är tillgripna, så detta ska givetvis utredas vidare. Grejerna vi hittade är ju julklappar till anställda, så de har tagits i beslag och kommer hamna hos dem som de var ämnade till från början, förklarar Lars Hedelin.

Föraren, som enligt polisen ska ha framfört bilen utan körkort, är utöver stölden också misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri, narkotikabrott innehav, samt narkotikabrott eget bruk.

Även passageraren är misstänkt för stöld, ringa narkotikabrott eget bruk, samt innehav.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDrograttfylleriGrov olovlig körningKristinehamnNarkotikabrottStölder

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare