Hoppa till huvudinnehållet

Pennerborn om läget med Joakim Nygård

Publicerad:
Foto: NWT Redaktion

Under måndagen hade Färjestad sin sista träning innan man går på julledighet.

Man genomförde den utan stjärnan Joakim Nygård på isen.

– Jag kan egentligen inte säga mer än att han har egenaktivitet, kommenterar tränaren Johan Pennerborn.

Färjestad släppte iväg flera spelare till Channel One Cup och det blev kostsamt när det gäller Joakim Nygård, som varit den ledande spelaren i laget så här långt i SHL.

I matchen mot Ryssland i torsdags åkte Nygård på en tackling som tvingade honom att bryta matchen och även turneringen. Smällen tog högt och uppenbart inte så bra på Färjestads nummer elva.

Nygård och de spelare som varit på landslagsuppdrag saknades vid Färjestads träning på måndagen.

– Nygård har egenaktivitet. Man säger inte hjärnskakning längre utan man definierar det som en hjärnskada. Det finns grader på den skalan men jag kan egentligen inte säga någonting mer än att han har en egenaktivitet. Det är väldigt bra för vår del att det är match först på söndag men om han kan spela då går inte att säga i nuläget, berättar Pennerborn.

När de övriga spelarna lämnade isen den här måndagen klev Jens Westin på den.

– Jens aktiverar sig och söker en väg tillbaka, men det går tyvärr inte att säga någonting när det gäller honom heller, berättar Pennerborn.

Bättre men inte bra

För Färjestads del kom kanske inte landslagsuppehållet perfekt med tanke på att man hade tre raka vinster, mot Oskarshamn, Brynäs och Leksand, men det finns en uppsida med det också.

– När vi gick in i uppehållet hade vi ett par veckors tid där folk verkligen var sjuka. Nu har spelarna fått friskna till och skavanker har fått läkas. Jag tror egentligen inte att vi är mer drabbade än andra lag och det viktigaste är att vi har fått träna bra och spelarna fått friskna till helt enkelt.

Hur är läget när det gäller förkylningar nu?

– Det är bättre men det är inte perfekt.

Fem poäng upp

Nu väntar ett par dagars ledighet och innan laget återsamlas på juldagen för träning. Det är sedan tätt på given med match mot Linköping borta på annandagen och sedan Luleå hemma på tisdag och Brynäs borta dagen före nyårsafton.

I nuläget har Färjestad fem poäng upp till Oskarshamn på den sista slutspelsplatsen och det är med andra ord viktigt att trenden med trepoängare fortsätter.

– Det är alltid lite speciellt att starta om när man har varit ledig i några dagar och sedan går rakt in i en match, men det är så det ser ut för alla lag. Om vi tittar vi på helheten från novemberuppehållet har vi gått åt rätt håll och där ska vi ta vid när vi startar om, säger Pennerborn.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJoakim NygårdJohan PennerbornKarlstad

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.