Insändare x 2: Barnen förlorare i vuxnas kamp om Skutberget

Publicerad:
Insändarskribenterna är kritiska till att Skutbergets Wenner har överklagat en lekplats som ligger inom strandskyddat område på Skutberget i Karlstads kommun. Foto: Peter Bäcker

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Upphör aldrig att förvånas över hur långt vissa kan gå för att driva olika frågor som gäller Skutberget.

Allt som sker där, till och med en äventyrslekplats för barnen, blir överklagat. Jag tror inte att det bara handlar om att kommunens och länsstyrelsens hantering brister. Det verkar mer som om målet är att Skutberget bara ska vara tillgängligt för den lilla exklusiva klubben Skutbergets Wenner och att inget nytänkande om utvecklingen av Skutberget passar dem. Är det så att glada barn skulle störa dem för mycket?

Placeringen av lekplatsen var perfekt för att familjer skulle kunna umgås och samtidigt ha bra uppsikt över sina barn när de leker.

Elsa farmor och mormor

***

Skutbergsvänner men barnhatare

Den som följer Karlstadpartiets rättshaveristiska tillvaro i de kommunala korridorerna kan nu konstatera att de är glada och lyckliga över att en överklagan som Skutbergets Wenner gjort gällande en lekplats på Skutberget nått sitt mål. Lekplatsen måste tas bort eller flyttas, för den ligger inom strandskyddat område.

Det är fullständigt obegripligt att det är så viktigt för dessa missunnsamma människor att barn inte får ha lekplatser nära vattnet. Ni borde skämmas, både Karlstadpartiet och Skutbergets Wenner. Wennerna har jag fram tills nyligen ändå betraktat som rimliga, men det gör jag inte längre, för detta saknar all vett och sans.

Vem är det Skutberget ska bevaras åt? För i debatten talas det minsann vitt och brett om framtida generationer och att det är så himla viktigt att man bevarar Skutberget åt dessa. Men först var det tvärstopp för en temapark tillägnad barn, men barnen ska tydligen inte ens få ha en klättersten precis bredvid Skutbergsgården, för den stör tydligen dessa vuxna människor så till den milda grad att de inte står ut med den. Jag har sett den där stenen, och den stör inte ett dugg, så det här handlar väl som vanligt om något slags principer.

Hoppas att ni är jättenöjda med att era principer vann, era barnhatare. Skämmes!

Karlstad behöver vare sig tokstollarna i Karlstadpartiet eller barnens owenner, kommunen behöver människor som vill att saker utvecklas och som vill barn väl.

Jag vill tacka kommunen för att man försökte göra något bra, och beklaga att det finns medborgare som är så trångsynta.

MJ

Artikeltaggar

InsändareKarlstadpartiet LivskvalitetSkutbergetSkutbergets Wenner

Läs vidare