Insändare: Trams att Skutbergets Wenner hindrar utveckling

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Thomas Martinsson, ordförande för Skutbergets Wenner, är innerligt trött på att höra att föreningen skulle hindra utvecklingen på Skutberget.
Foto: Lisa Olaison
Jag är nu innerligt trött på detta eviga trams om att Skutbergets Wenner skulle hindra utvecklingen på Skutberget och att vi hatar barn.

Inget kan vara mer fel än denna politiska fulretorik som Erik Nilsson använder sig av. Man kan av Erik Nilssons uttalande nästan få för sig att SW är lierad med Herodes barnamördaren. KD i Karlstad är för övrigt också det enda politiska parti som kategoriskt avböjt ett möte med SW:s styrelse. Det raljerades även friskt över SW av en KD-politiker under ett kommunfullmäktigemöte den 19 december 2019. Föga klädsamt av den förtroendevalde att angripa en förening, som inte hade möjlighet gå i svaromål på anklagelserna.

Mark- och miljödomstolens utslag var väntat och helt i linje med vad SW har sagt ifrån början. Karlstads kommun har med andra ord brutit mot strandskyddslagstiftningen, vilket man inte behöver orda mer om. Det märkligaste av allt är att länsstyrelsen sett mellan fingrarna med detta.

Lagar är till för att följas, inte att brytas och lagen gäller även Karlstads kommun. Tyvärr så verkar kommunen ha för vana att tänja lagstiftningen till bristningsgränsen.

Beklagansvärt är också att en massa skattepengar har rullat iväg bara för att man inte följt tågordningen med att söka tillstånd först, innan man drar igång och bygger!

Detta debacle hade kunnat undvikas om kommunen valt att att följa de tips och råd som SW gav under ett möte på Skutberget, där det diskuterades strandskydd och lekplats med kommunala företrädare.

Thomas Martinsson

Ordförande Skutbergets Wenner

***

SVAR DIREKT: Skattepengar hade inte behövt rulla

Jag kan försäkra Skutbergets Wenners ordförande Thomas Martinsson om att jag vare sig tramsar eller är lierad med Herodes, däremot står jag fast vid min åsikt att det sätt som Skutbergets Wenner agerat på i till exempel frågan om lekplatsen, är hindrande för Skutbergets utveckling.

Som Martinsson mycket väl vet så finns det ett antal parametrar som gör att strandskyddet inte är en svartvit fråga, vilket ju i det här fallet också är anledningen till varför länsstyrelsen gått på kommunens linje, och sagt ja till bygget av lekplatsen. Skattepengar hade inte behövt rulla över huvud taget, om inte Skutbergets Wenner sett det som nödvändigt att överklaga. Men nu är vi där vi är, och det är bara att beklaga.

Erik Nilsson (KD)

ordförande stadsbyggnadsnämnden

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.