Hoppa till huvudinnehållet

Flera klasser i Karlstad avslutar terminen med distansundervisning

Publicerad:
Maria Kjällström, skoldirektör i Karlstads kommun, längtar till jullovet – precis som Smittskydd Värmland.
Maria Kjällström, skoldirektör i Karlstads kommun, längtar till jullovet – precis som Smittskydd Värmland. Foto: Helena Karlsson

Den 21 december får eleverna i Karlstad jullov, ett efterlängtat sådant för alla från eleverna till Smittskydd Värmland.

Till dess har flera klasser distansundervisning.

– Vi hoppas att det blir som Smittskydd säger och att det lägger sig lite över lovet, säger Maria Kjällström, skoldirektör barn och ungdom Karlstads kommun.

Det rör sig om sju klasser som avslutar höstterminen med distansundervisning. Anledningen är att det finns risk för coronasmitta.

– Det här är en åtgärd vi sätter in när vi tror att det finns risk för smitta, det finns ingen nu men det ska testas och spåras. Tanken är att förhindra förekomst av klustersmitta, säger Maria Kjällström.

I en artikel i NWT från förra veckan sa smittskyddsläkaren Anna Skogstam att hon längtar till skolornas jullov, det gör även Kjällström ur ett coronahänseende.

Smittskydd Värmland längtar till jullov: ”Det rör på sig i grundskolan”

– De kommer ju inte att träffats i lika stora grupper. Det är färre aktiviteter, ingen skola eller jobb så förhoppningsvis lugnar det ner sig.

Finns det någon plan för vad som händer efter lovet?

– Nej, sådana här beslut tas för två dagar i taget. Vi går alltid på Smittskydd Värmlands råd och rekommendationer. Vi får se hur läget är efter lovet.

Eleverna är åter i skolan igen den 10 januari.

Klasserna med distansundervisning

Ilandaskolan 8c

Kroppkärrsskolan 4a

Råtorpsskolan förskoleklass

Råtorpsskolan årkurs 2

Råtorpsskolan årskurs 5

Skåreskolan 5b

Vålbergsskolan 8a och 8b

Artikeltaggar

CoronavirusetDistansundervisningGrundskolanKarlstadMaria KjällströmSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.