Insändare: Många förare verkar ha fått körkortet i present

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten tycker att man kan fråga sig om folk i största allmänhet har fått sitt körkort i present.
Foto: Erik Simander/TT
Vad är det som händer i trafiken? Bortsett från lastbilschauffören som var kriminell nog att supa sig full under körning och timmerbilen som verkade fått sladd på grund av halka kan man fråga sig om folk i största allmänhet fått sitt körkort i present.

Vinter har vi varje år och vinterväglag betyder idag, precis som för 60 år sedan att man inte kan köra som om det vore sommar!

Sänk hastigheten, håll avstånd och ge tusan i mobilen och makeupspegeln. Sedan finns det en liten spak till vänster om ratten som ska användas när man svänger vänster eller höger, byter fil, kör om etcetera, blinkers kallas den. Kolla upp nästa gång du sätter dig i bilen - den finns där.

Det går inte en dag utan att nyheterna innehåller någon kollision någonstans, inklusive seriekrockar. Vad har det blivit med folk? Har man vare sig omdöme, syn, eller förstånd att dras med? Alla är i sin egen lilla bubbla.

Uppgiven (och rädd)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.