Hoppa till huvudinnehållet

Milliondollarrhyme tackade för den oväntade duellen

Publicerad:
Milliondollarrhyme vann lätt efter att Milligan’s School och On Track Piraten duellerat.
Milliondollarrhyme vann lätt efter att Milligan’s School och On Track Piraten duellerat. Foto: Lena Emmoth

Sällan har uttrycket när två träter vinner en tredje passat in så bra som vid lördagens Gulddivision.

Milliondollarrhyme tackade och tog emot när On Track Piraten och Milligan's School duellerade i täten.

– Nu blir det en start i Frankrike på nyårsafton, berättade tränaren Fredrik B Larsson.

Milliondollarrhyme är mycket startsnabb men då han är klart bäst i ryggar valde Ulf Ohlsson att inte ladda och ta en position i kön.

Därmed fanns det en stor risk att andrahandsfavoriten Milligan's School skulle komma till ledningen men överraskande nog valde Erik Adielsson att svara spets med 13-årige On Track Piraten.

Över lång distans öppnades det första halvvarvet på 09,0 men det var inte slut där utan Örjan Kihlström tryckte på i några omgångar till. Milligan's School tog över kommandot på den sista långsidan men även om han var urtapper så kördes loppet rätt i händerna på Milliondollarrhyme.

Ulf Ohlsson attackerade ut på den sista långsidan och segern blev lätt närmast före Milligan's School.

– Loppet blev väldigt bra kört för oss. Det var riktigt kul att Milliondollarrhyme fick vinna lopp igen för han har gjort många bra insatser på slutet, sa Ulf Ohlsson.

Butter Kihlström

Erik Adielsson erkände direkt efter loppet att det var fel taktiskt val och Örjan Kihlström var inte direkt uppåt.

– Milligan's School är stark och tål att det blir ett hårt tempo och jag trodde att On Track Piraten var för gammal för ett sådant upplägg. Min häst höll fantastiskt bra.

Den andra avdelningen på V75 var en final i Kallblodsdivisionen med hela 220 000 kronor till vinnaren. Den feta segerchecken tog Jan-Olov Persson tillsammans med Bellfaks. De inledde i andra par utvändigt men det blev dödens mitt i loppet när den framförvarande favoriten Tekno Jerven galopperade.

Den positionen bekom inte Bellfaks det minsta utan han avgjorde säkert mot ledande Kalmar till slut.

– Han har varit lovande under hela karriären och nu som elvaåring har han börjat blomma ut. Till den här starten bytte jag bett, det är faktiskt Järvsöfaks gamla bett som Bellfaks hade, sa Jan-Olov Persson.

Det blev ett favoritfall i det första avdelningen. Stefan Persson valde att ta ett tidigt initiativ med Four Guys Dream och när de blev utsvarade blev det lite för tufft. Four Guys Drem hade greppet in på upploppet men den sista biten kunde han inte svara G.K.Justus.

Passerade sex miljoner

I den fjärde avdelningen startade Limus Lissi som vi berättade om i ett reportage i veckan. Hon hamnade utvändigt om ledande Önas Py och slutade oplacerad.

Loppet vanns av Unique Juni, som på nytt avslutade lysande och genom den här segern passerade hon sex miljoner kronor. Till våren ska hon betäckas med Readly Express.

– Det var mycket galopper i loppet och det gjorde att vi satt fint på det. Det kändes bra hela vägen, sa Mats E Djuse.

Även brorsan Magnus vann på V75. Den segern kom i avdelning sex där Devs Definitif vann före en toppspurtande Powerbank efter ett smyglopp.

Artikeltaggar

Erik AdielssonÖrjan KihlströmRommeTravUlf Ohlsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.