NWT Krim: Misstänkte dödsföraren och mordet på 12-årig flicka

Publicerad:
Den uppmärksammade dödaolyckan utanför Grums är ett av ämnena i veckans NWT Krim.

Den 50-årige mannen hävdar att han inte minns dödsolyckan.

Veckans avsnitt av NWT Krim tar upp omständigheterna kring rattfyllan som orsakade en mans död och allvarligt skadade en ung kvinna.

Men även de nya uppgifterna kring den tidigare Karlstadsbon som misstänks ha skjutit ihjäl en tolvårig flicka i Botkyrka.

Dödsolyckan på E45 utanför Grums - där en berusad lastbilsförare välte över en personbil - har väckt starka reaktioner bland NWT:s läsare.

I nya avsnittet av NWT Krim berättar reporter Åsa Asplid om häktningsförhandlingen där den 50-årige chauffören ställdes inför domstol anklagad för en lång rad brott.

– Han kom in i förhandlingssalen med vänster underarm i gips och hade flera skrapsår i ansiktet, säger Åsa Asplid.

Podden tar även upp det uppmärksammade mordet på en tolvårig flicka i Botkyrka utanför Stockholm - efter att det kommit fram att en tidigare Karlstadsbo är misstänkt för brottet.

Mats Löfving, regionpolischef för Stockholm, uppgav på onsdagen att den tidigare Karlstadsbon misstänks vara den som avlossade vapnet mot den mördade flickan och övriga personer som befann sig på platsen.

Artikeltaggar

Botkyrka kommunBrott & blåljusgrovt vållande till annans dödGrovt vållande till kroppsskadaGrumsKarlstadMordPodcastRattfylleri

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare