Hoppa till huvudinnehållet

Lundh tackar nej till Djurgården: ”Har sin fru och bas i Karlstad”

Publicerad:
Patrik Lundh ryktas vara på väg till SHL igen. Den 33-årige forwarden spelade för Linköping så sent som förra säsongen och representerar Schwenninger nu.
Patrik Lundh ryktas vara på väg till SHL igen. Den 33-årige forwarden spelade för Linköping så sent som förra säsongen och representerar Schwenninger nu. Foto: PETTER ARVIDSON

Uppgifter placerar Patrik Lundh i Färjestad.

Rykteskarusellen tog extra fart efter att HockeyNews.se nu skriver att forwarden tackat nej till Djurgården.

I en intervju med nämnda sajt bekräftar tillförordnade sportchefen K-G Stoppel att Patrik Lundh varit på Stockholmsklubbens radar.

Likaså berättar han att det spåret är förbi.

– ”Peppe” kan vi avskriva. Vi har varit i kontakt med honom, men han har sin fru och sin bas i Karlstad. Kontakt är tagen, men det kommer inte att bli någonting, säger K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Vidare skriver sajten att Färjestad ligger närmast till hands om Patrik Lundh väljer att bryta avtalet med nuvarande klubb (Schwenninger, Tyskland).

33-årige Lundh har sedan tidigare spelat för Färjestad under fyra säsonger, 2010-2014, och vunnit två SM-guld – ett med FBK och ett med Växjö.

Förra spelåret noterades han för 28 (14+14) poäng på 52 matcher i Linköping.

– Efter många års flackande och hattande tror jag att han börjar närma sig att flytta hem. Det är inga konstigheter, det har inte med något annat att göra. Den sociala situationen kommer att vara avgörande för honom framöver, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

När VF-sporten – som har uppgifter om att Patrik Lundh vill tillbaka till FBK – frågar sportdirektören Rickard Wallin om "Peppe” säger han såhär:

– Jag kommenterar inte så gärna spelare som har kontrakt på andra ställen. Men jag gillar personen, jag gillar attityden.

Artikeltaggar

Färjestad BKIshockeyPatrik LundhSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.