Hoppa till huvudinnehållet

Familjehemsfar skickade sexfilm med dammsugare till placerad flicka

Publicerad:
En 66-årig man skickade en sexfilm när han bland annat onanerade med en dammsugare till en minderårig flicka. Bilderna är genrebilder.
En 66-årig man skickade en sexfilm när han bland annat onanerade med en dammsugare till en minderårig flicka. Bilderna är genrebilder. Foto: TT

En 66-årig man från Dalsland döms till dagsböter för sexuellt ofredande av en minderårig flicka. Mannen skickade ett filmklipp med sexuellt innehåll till flickan som då var i tonåren. Filmen visade en man som onanerade med hjälp av dammsugarens sugfunktion.

Flickan bodde vid tillfället i det familjehem som mannen och hans hustru har. Filmen skickades 2019. När flickan flyttat hem till sin pappa upptäckte hon att hon hade många notiser i telefonens messengerfunktion. Ett av meddelandena var från den 66-årige mannen.

När flickan började titta på notiserna upptäckte hon filmen och lät sin pappa öppna den. Då blev hon äcklad av innehållet. Filmen på cirka en minut visar en naken man som fäster en galge i sina bröstvårtor, stoppar in sin penis i en dammsugare iklädd ett par trosor och därefter onanerar i dammsugare genom att slå på dess sugfunktion.

Beslöt anmäla

Efter att filmen öppnats skickade mannen en "tumme upp". Flickan visade filmen för sin pappa, som uppmanade henne att anmäla händelsen till polisen.

Åklagaren åberopade filmen som ett bevis i målet och den visades vid rättegången.

Den åtalade mannen uppgav för rätten att han frågade på skoj om flickan ville ha filmen och att hon sade ja. Han skickade dock inte filmen med avsikt. I stället skedde det av misstag när han skickade den till sex-sju jobbarkompisar.

Gav tummen upp

Vänersborgs tingsrätt tar fasta på att mannen skickade "tummen upp" när han såg att den öppnats på flickans telefon. Vidare att han inte försökt kontakta henne och informera om sitt misstag.

"Att skicka ett filmklipp med nu aktuellt innehåll till en person under 18 år för vilken man har ett ansvar som familjehemsföräldrar utgör sådan gärning som är ägnad att kränka målsägandens sexuella integritet", skriver tingsrätten.

Mannen döms till 60 dagsböter om 130 kronor.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDalslandVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.