Hoppa till huvudinnehållet

BIK kom igen till vinst trots tvåmålsunderläge

Publicerad:

BIK Karlskoga låg under med 0–2 men vann med 3–2 borta mot Södertälje. Kvitteringen och det avgörande målet, som Aleksi Rekonen stod för, gjordes på 34 sekunder.

Ny succé i Södertälje för Fakt – låg bakom BIK:s upphämtningRekonen – framspelaren som blev segerskytt

Södertälje SK, elva i tabellen inför fredagens matcher i hockeyallsvenskan, jagade revansch mot femman BIK efter att ha förlorat hemma i Scaniarinken med 1–3 för drygt en månad sedan.

Nu tog hemmalaget ledningen, knappt tre minuter innan första perioden var slut.

Det var ett olyckligt mål för BIK men samtidigt vaket av SSK:s målgörare Villiam Haag. BIK-målvakten Marcus Hellgren Smed hade först slagit undan pucken när hemmaspelaren kom i ett friläge. Haag tog i nästa steg pucken bakom förlängd mållinje och skickade in den framför BIK:s mål. Hellgren Smed och Henrik Larsson var ytterst nära att med gemensamma krafter hålla pucken utanför mållinjen men efter videogranskning blev målet godkänt.

Drygt fem minuter in på andra perioden kom SSK:s andra mål. Svagt BIK-agerande bäddade för möjligheten att göra mål, något som Matt Marcinew utnyttjade effektivt.

BIK hade riktigt jobbigt efter det. Det fanns på kort tid ett flertal fina lägen fram till ett tredje mål för hemmalaget.

Sebastian Fakt.
Sebastian Fakt. Foto: Idrottsfoto.com

Med lite mer än åtta minuter kvar av andra perioden visades odds från Svenska spel på mediakuben. I det läget var oddset på SSK-seger nere under 1,20 medan BIK-vinst stod i drygt fem gånger pengarna.

Reducering

Strax efter, när det spelats 12.28, reducerade BIK. En styrning från Sebastian Fakt efter backskott från Arvid Aronsson gjorde att pucken gick förbi Fredrik Bergvik. Även Juliuz Persson fick en passningspoäng.

I numerärt underläge kom Fakt i ett friläge efter knappt 15 minuter men missade målet med sitt skott. I förra bortamatchen mot SSK var det Fakt som gjorde det matchavgörande 2–1-målet i numerärt underläge tidigt i tredje perioden.

Det var, alltså, ett måls överläge för SSK även efter den andra perioden trots att det kunde ha varit en större ledning för hemmalaget.

BIK vände

BIK hade nyss klarat av ett numerärt underläge när laget kom i ett anfall från vänsterkanten.

Med 6.21 spelade av tredje perioden gick Kalle Jellverts avslut, med knapp marginal, över mållinjen. Fakt svarade för passningen till målet.

Kalle Jellvert.
Kalle Jellvert. Foto: Idrottsfoto.com

Endast 34 sekunder gav Aleksi Rekonen BIK ledningen. Han assisterades av Gustaf Franzén.

Aleksi Rekonen.
Aleksi Rekonen. Foto: Idrottsfoto.com

I numerärt underläge hade SSK tre kvitteringschanser men Hellgren Smed räddade då sitt lag från ett tredje baklängesmål.

Med 6.35 kvar av ordinarie speltid blev det spel fem mot fyra för SSK. Även om det var hård press för en utjämning kunde BIK behålla sin ledning.

SSK skapade chanser till 3–3 även efter det men BIK höll undan till vinst.

Det hade sålts 1 861 biljetter till mötet mellan SSK och BIK.

Matchfakta

Tabellen

BIK spelar sin nästa match lördag eftermiddag när Västerås gästar Nobelhallen. Därefter är det nio dagars uppehåll från matcher, innan BIK spelar hemma mot Almtuna måndag 27 december.

Artikeltaggar

Aleksi RekonenBIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockeyKalle JellvertScaniarinkenSebastian FaktSödertälje

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.