Hoppa till huvudinnehållet

Wallin bekräftar kontakt med Jönsson: ”Vore konstigt om vi inte hade pratat”

Publicerad:
Jörgen Jönsson berättade i Sportexpressens podd Hockeypuls att han kan tänka sig träna bland annat Färjestad i framtiden.
Jörgen Jönsson berättade i Sportexpressens podd Hockeypuls att han kan tänka sig träna bland annat Färjestad i framtiden. Foto: JONAS LJUNGDAHL

Jörgen Jönsson öppnade tidigare i veckan dörren för en återkomst till Färjestad. Nu bekräftar FBK:s sportdirektör för Sportexpressen att han har varit i kontakt med Jönsson, och det är någonting han även berättar om för NWT-sporten.

– Det är klart att jag har pratat med Jörgen. Han är en av de tränare som finns runt omkring och framförallt en person vi i föreningen gillar och har respekt för. Då vore det konstigt om vi inte hade pratat, säger Wallin.

Det var i Expressens podcast Hockeypuls som Jönsson gläntade på dörren till Färjestad.

– Det hade varit kul att coacha något av lagen jag har anknytning till. Rögle, som är moderklubben, Färjestad där jag spelade hela min vuxna tid, Växjö som jag hade en härlig relation till. Någon av dem skulle jag inte tacka nej till, sa FBK-ikonen i podden..

Nu bekräftar också Rickard Wallin i Sportexpressen att han varit i kontakt med Jönsson, som nu coachar Davos i Schweiz.

NWT pratade med Wallin på torsdagseftermiddagen.

– Det är klart att har pratat med Jörgen. Han är en av de tränare som finns runt omkring och framförallt en person vi i föreningen gillar och har respekt för. Då vore det konstigt om vi inte hade pratat.

Hur går det till när du sätter dig med sådana här namn, tar du fram dem med Stefan Larsson och styrelsen eller hur gör ni?

– Jag kan förstå att du är nyfiken på det, men det är en sån process som vi håller internt och har med berörda parter.

Jörgen Jönsson är dock alltså ett namn som Wallin varit i kontakt med.

– Oavsett vad som händer med Jörgen nästa år, om fem eller tio år så är han en person som alla i föreningen gillar och har respekt för. Den dialogen är en del av pusslet, så får vi se vad intresset är åt det ena eller det andra hållet framåt.

”Hård konkurrens”

Hockeyklubbarna i SHL meddelar just nu såväl kontraktsförlängningar som nyförvärv och spelartapp. Till exempel gick Brynäs ut med att man bryter kontraktet i förtid med målvakten Viktor Andrén på torsdagen.

Vad Färjestad tittar på i form av nyförvärv eller jobbar med i dessa sillykryddade tider är Wallin förtegen om.

– Det är ingenting jag vill kommentera, även om jag förstår att du frågar. Det gäller att värdera, kolla av och känna efter. När någonting blir mer aktuellt får man tänka på vad det kan ge i det korta och långa loppet. Det är ett tråkigt svar, men så är det. Det är hård konkurrens om de spelare som finns på marknaden också – sedan har vi ju spelare som går skadade som vi hoppas ska komma tillbaka.

Hur har den första tiden varit i din nya roll?

– Jag börjar bli rutinerad nu, skrattar Wallin. Nej då, jag kom in i ett läge där det handlade om att börja på rätt ställe. Jag har försökt ta ett helhetsgrepp och kommer in i det mer och mer. Jag har en mer tydlig bild nu av vad vi ska lägga fokus på framåt.

Hur tycker du att det har sett ut de senaste veckorna?

– Jag är nöjd med vad vi har presterat som lag sett till de tio matcherna som gått sedan jag kom in, och det är de jag kan kommentera. Det finns saker vi har kvar att förbättra, men givet läget med den hårda pressen har vi presterat ganska bra resultatmässigt. De underliggande siffrorna, som vi tittar på för att se om det vi gör är hållbart, ser också bra ut. Vi vill flytta fokus till det vi gör här och nu, och inte det vi ska göra i mars-april och det har killarna gjort på ett bra sätt. Men vi måste ha ödmjukheten att se att vi är på nionde plats och så länge vi är där ska vi inte säga att saker och ting är bra.

Färjestads sportdirektör Rickard Wallin berättar att han har haft kontakt med Jörgen Jönsson.
Färjestads sportdirektör Rickard Wallin berättar att han har haft kontakt med Jörgen Jönsson. Foto: FREDRIK KARLSSON

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrJörgen JönssonRickard WallinSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.