Hoppa till huvudinnehållet

Ett perfekt genrep av Elitloppsvinnaren

Publicerad:
Don Fanucci Zet hade som väntat inget problem att vinna Gösta Nordins lopp. Foto: Lars Jakobsson

Den sportsliga höjdaren vid onsdagens V86-omgång var att Don Fanucci Zet slipade vidare på formen inför en start i Prix d'Amerique.

Naturligtvis vann han sitt lopp.

– Jag är väldigt nöjd med honom, kommenterade Örjan Kihlström.

Elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet hade lottats till ett bakspår i Gösta Nordins lopp. Men det spelade ingen som helst roll, inte minst då en del konkurrenter såg till att tempot hölls väl uppe.

På den sista långsidan kastade Örjan Kihlström loss från fjärde par utvändigt och Don Fanucci Zet såg läcker ut när han avgjorde loppet.

– Han gör det han ska och känns jättefin så jag är nöjd med honom. Det är lite svårt att få ett grepp om honom förrän det är allvar och han måste kämpa men så länge han hade sällskap var han fin och sedan började han att lattja igen när han var ensam till slut. Det här blev ett lagom lopp, sa Örjan Kihlström.

I samma lopp slutade Anton Sverre-tränade Ragazzo da Sopra trea efter ett lopp i rygg på ledande Racing Brodda.

Örjan Kihlström vann även Vinterfavoriten för tvååriga hästar som var den sjätte avdelningen. Här var det dock en mindre skräll då Coquaholy plockade ner den ledande stallkamraten Bedazzled Sox efter ett lopp i andra par utvändigt.

Pelas Ethos trea

Det blev sedan en trippel på V86 för Kihlström när han vann den sista avdelningen med Habrik Am, som avgjorde knappt men säkert mot ledande Wilson Knight.

Här blev det en tredjeplats för Peter Cederin-tränade Pelas Ethos efter ett smyglopp med Erik Adielsson. Samma placering tog stallkamraten Village Estelle i det allra första loppet för kvällen.

V86-3 var E3-revanschen för ston och det blev seger för favoriten Imhatra Am. Precis som vid vinsten i den senaste starten kom hon till ledningen 1 500 kvar och det blev på nytt en lätt seger.

– Det blev ett lugnt tempo inledningsvis och jag lät henne sträcka ut till slut. Hon fortsätter att kännas lika fin, sa Mats E Djuse.

Jackpot kommande vecka

Oskar J Andersson satt bakom vinnaren i den fjärde avdelningen. Han körde resolut till ledningen med Rocket Boy och även om Ove Palema gjorde ett bra försök att utmana så vann Rocket Boy säkert.

Övriga vinnare på V86 var Alert Kronos, Musett af Djupmyra och Xanthis Coktail. Det blev ingen utdelning på sex rätt och det är därmed jackpot kommande onsdag.

Artikeltaggar

BergsåkerErik AdielssonÖrjan KihlströmOskar J AnderssonSolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.