Hoppa till huvudinnehållet

Nästa satsning på Tempelriddaren: mord och lögner i Agatha Christie-drama

Publicerad:
Deckardrottningen Agatha Christie skrev novellen som blev både film och teater.
Deckardrottningen Agatha Christie skrev novellen som blev både film och teater. Foto: TT

Efter vårens satsning på 70-talsdramat Tillsammans, väntar spänning av klassiskt snitt på Tempelriddaren våren 2021.

Värmlandsteatern ger Agatha Christies Åklagarens vittne. Mord, lögner och svek utlovas.

En rik tant är död – mördad. En man anklagas för brottet och en jurist och en advokat tar sig an hans sak, men deras bästa vittne – den misstänktes fru – visar sig istället bli åklagarens bästa chans att fälla honom.

Föreställningen kretsar kring en rättegång med högst oviss utgång.

Premiär i mars

Den som tar sig an att regissera detta klassiska pusseldrama för Värmlandsteatern är Staffan Lindström. Han har arbetat för Värmlandsteatern förut; har bland annat regisserat Gökboet (2001), William Shakespeares samlade verk (2013) och Den girige (2019).

Biljettsläppet sker inom kort och premiärdagen blir den 5 mars 2022. Spelperioden fortsätter sedan till 23 april.

Författaren Agatha Christie vid sitt skrivbord.
Författaren Agatha Christie vid sitt skrivbord. Foto: No Byline

Agatha Christies berättelse publicerades första gången redan 1925 som en novell i en veckotidning. 1933 gavs den ut i bokform. Tjugo år senare kom första teaterversionen och fyra år senare även som film och nominerades då till sex Oscars.

Artikeltaggar

DeckareFilmKarlstadNöje/KulturTeaterTempelriddarenVärmlands länVärmlandsteatern

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.