Insändare: Helt sjuk arbetsmiljö inom äldreomsorgen

Insändare
PUBLICERAD:
”Vi är flertalet sjukskrivna på grund av dålig arbetsmiljö och nerdragningar av vikariernas arbetstider”, skriver insändarskribenten som jobbar inom äldreomsorgen. Genrebild.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Nu får det vara nog! Vi är fler och fler som nu sätter ner foten för våra äldre inom äldreomsorgen.

Vi har fortfarande kvar delade turer för att klara av bemanningen på helgerna. Helt sjukt - vilken arbetsmiljö 2021… Ni tänker inte ett dugg på oss personal utan ni tänker bara på ekonomin. Vi är flertalet sjukskrivna på grund av dålig arbetsmiljö och nerdragningar av vikariernas arbetstider. Vi ska klara av allt fler uppdrag fast på kortare tid samtidigt som vi ska ta hand om våra äldre så de får en god vård och omsorg.

Nya scheman som kallas hälsoschema ska färdigställas, vilket då innebär att vi ska jobba på andra ställen för att öka samarbetet. Jag har sökt mig till min arbetsplats för det var där jag ville jobba, men nu ska jag behöva jobba på ett ställe jag inte vill vara på. Är det en bra och säker arbetsmiljö?

Nej, vakna upp och se helheten. För att få till bra scheman handlar det om fler kollegor och inget annat. Vården kostar och kommer alltid att göra det.

Uska i äldreomsorgen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.