Hoppa till huvudinnehållet

Tiotals butiker i Mitticitys stora flyttkarusell

Publicerad:
Reporter Gunilla Rung Klint
Gunilla Rung Klint
gunilla.rung@nwt.se
Ann-Sophie Redfern, Mitticitys centrumledare, lägger pussel. Ett tiotal butiker flyttar ut och in och runt i gallerian. (Arkivbild)
Ann-Sophie Redfern, Mitticitys centrumledare, lägger pussel. Ett tiotal butiker flyttar ut och in och runt i gallerian. (Arkivbild) Foto: Christer Wik

Vilken flyttkarusell!

Scorett till Carlings, Carlings till Headspot, Headspot till... håll i er, för här går det undan. Tiotals butiker flyttar in och ut, och runt i Mitticitygallerian i Karlstad.

– Visst är det kul att det rör på sig igen, säger Ann-Sophie Redfern, som är Mitticitys centrumledare. Men vilket pussel!

Om vi kliver in från Västra Torggatan, så brukade vi ha Carlings till vänster.

– Här flyttar Scorett in i februari, säger Ann-Sophie Redfern. Vi säger välkomna tillbaka! De började ju hos oss för 15 år sedan.

Det är Scorettbutiken i Duvanhuset som flyttar över, men det förstör inte julstämningen mellan de två stora galleriorna försäkrar Redfern.

– Vi har mycket goda relationer, grannar emellan, och jobbar tillsammans för en attraktiv stadskärna. Det är mycket på gång i Duvanhuset också.

Carlings då?

– Carlings ville ha större. De har flyttat in i lokalen intill, där Headspot låg. Headspot har flyttat till en ny lokal med egen entré mot gatan, som passar dem perfekt, där de kan styra lite mer själva över öppettider och annat.

På höger sida ligger Change, butiken med underkläder.

– Change flyttar ut. Det är samma ägare som Twilfit, och man väljer att satsa mer på den fina lokalen de har i Duvan.

Sushirestaurang

Om vi promenerar runt till entrén mot Tingvallagatan, hittar vi en sprillans ny sushirestaurang.

– Happy Belly flyttade ut. Här har Annis sushi öppnat.

Lite längre in finns en nyöppnad butik med massor av julpynt.

– Christmas shop. Det är jättekul med de här pop-up-butikerna, de har varit hos oss flera gånger nu, med halloween- och julbutiker. Den här gången blir de kvar till fram till januari.

Fin feminin

Volt har flyttat ner, till butiken som Monki lämnade.

– Fin feminin och Stick och sy flyttar in i Volts gamla lokal.

Butikerna, som ligger på Herrgårdsgatan, har drabbats av vattenskada.

– Fastighetsägaren efterlyste alternativa lokaler, och tack vare det nätverk vi har här i Karlstads innerstad kunde jag erbjuda ljusa, fina lokaler, som det bara var att flytta in i. De öppnar på lördag.

Optiker

Det händer mer på övervåningen.

– Ieye, en digital optikerkedja, flyttar in där Prestige låg. Vi har tagit ner glasväggarna, så de hamnar mitt i flödet, utan egen ingång. Det här är lite spännande. Vi går emot att e-handeln vill synas fysiskt, och ha fysiska träffpunkter.

Gina Tricot lämnar sin butik på Mitticitys övre plan.

– De flyttar över till Duvanhuset, till lokalen som Sportringen lämnat. Här har jag 350 kvadratmeter som jag funderar på vad jag ska göra med. Någon, som vill ha lite mindre, har hört sig för, men vi får se vad vi kan hitta på.

– Rekoroben kommer tillbaka. Det är ett koncept med second hand och uthyrningsgarderob. Hon var hos mig för ett tag sedan, men ville prova näthandel. Nu har hon kommit fram till att hon vill vara här, på lönehelgerna till att börja med. Jag skulle väldigt gärna ha en fast second hand-butik här också.

Det kommer mera, säger Ann-Sophie Redfern.

– Vi har något mycket intressant på gång, men det är inte signerat än, så jag kan inte säga något om det än.

Artikeltaggar

Ann-Sophie RedfernHandelKarlstadMitticity

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.