Hoppa till huvudinnehållet

Milos Ganador avgjorde på styrka på det kladdiga underlaget

Publicerad:
På det kladdiga underlaget avgjorde Milos Gandador mot Incredible Wine i V64-6.
På det kladdiga underlaget avgjorde Milos Gandador mot Incredible Wine i V64-6. Foto: Lennart Kihlman

Med väderomslaget bjöd Färjestad på ett kladdigt och mycket jobbigt underlag på måndagskvällen.

En som klarade förutsättningarna bra var Milos Ganador som tog hem V64-finalen.

– Det är alltid trevligt att vinna åt Olle Elfstrand, sa Mikael J Andersson.

När kvalloppet kördes innan tävlingarna bedömdes banan som två sekunder långsam men den blev bara värre och värre under kvällen och till slut var det minst fyra sekunder långsamt som gällde.

Milos Ganador klarade underlaget bra och det löste sig fint när Pacific Kingdom och Incredible Wine duellerade i täten en bit mitt i loppet. På den sista långsidan kastade Andersson loss från fjärde par utvändigt och via tredjespår under resten av loppet avgjorde Milos Ganador säkert.

Banan är jobbig ikväll helt enkelt. Ute i tredjespår var det lite bättre och det gick ju vägen. Jag har kört mycket åt Olle Elfstrand så det är alltid trevligt när hans hästar får vinna, sa Andersson.

Lätt favoritvinst

I V64-inledningen var Indy Lane jättefavorit och lite överraskade tog han ledningen i ett tidigt skede. Därmed var all dramatik i loppet över och efter ett ryck i den sista kurvan vann Indy Lane med hela nio längder.

Hästen tog i på egen hand från början och han var väldigt snabb. Det här är en fin häst och får han vara frisk framöver kommer han att tjäna mycket pengar, sa Jorma Kontio.

I den tredje avdelningen blev det dramatik. Efter ett lopp i andra par utvändigt och attack på den sista långsidan kopplade Mellby Jewel greppet in på upploppet men 150 kvar galopperade hon bort segern. Därmed kunde Luringen LaMa, som liftat med i rygg på Mellby Jewel, spurta till seger.

– Min förhoppning var att Stefan Persson inte skulle komma till ledningen och mitt mål från bricka nio var att hålla rygg på Mellby Jewel hela vägen vilket lyckades. Vi hade sedan tur när Mellby Jewel galopperade, sa André Eklundh.

V64-5 var finalen i KMAB:s Stoserie och här blev det en imponerande vinnare. So Superb fick trava utvändigt om ledande Isabell Trot hela vägen men vann ändå säkert.

– Vi hade ganska bra kontroll på loppet där vi satt och jag tror att det var tyngre på innerspår än i andraspår. Hästen är vältränad och mycket stark och det här var en välförtjänt seger, sa Ole Johan Östre.

Ny seger för Lindberg

Förra helgen tog Wilma Lindberg sin första tränarseger när Tupac Face vann i Mantorp. Nu kom den andra segern och det var på nytt Tupac Face som ordnade den.

Nedstruken till ett sjundespår bakom startbilen körde Julia Nilsson resolut till ledningen och Tupac Face vann enkelt.

Det var en av två vinster för Julia Nilsson den här kvällen. Den andra tog hon i det första finalloppet till Värmlands Folkblads Amerikaresa med Sjaman, som tränas av Jonas Hallstensson.

Julia utnyttjade Sjamans startsnabbhet och från spets vann han säkert före Kosgi.

– Det är två fantastiskt fina hästar jag har fått köra ikväll, kommenterade Julia som nu är uppe i nio vinster i år.

Därmed hade Julia en fin chans att ta hem hela finalen, men den chansen försvann snabbt när Thebigbangtheory galopperade. Här körde Iina Aho till ledningen tidigt med Paramount Tile, Erik Berglöf tränar, och när hon vann loppet ordnade hon totalsegern i Amerikaresan för Iina Aho.

Artikeltaggar

FärjestadstravetJorma KontioJulia NilssonMikael J AnderssonTravV64

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.