Hoppa till huvudinnehållet

Hällström går i pension – rektor blir ny klubbchef i DIF: ”Oerhört hedrande”

Publicerad:
Lars Weman, Degerfors IF:s nye klubbchef.
Lars Weman, Degerfors IF:s nye klubbchef. Foto: Degerfors IF

Lars Weman ersätter Suzanne Hällström som klubbchef i Degerfors IF.

– Det känns oerhört hedrande. Jag vill framför allt tillföra ett systematiskt arbete kring organisation, strukturer och ledarskap för att vi ska ha en så stark organisation som möjligt, säger han.

– Det är viktigt att stärka organisationen så att den går i fas med den fotbollsmässiga utvecklingen, fortsätter Weman.

Suzanne Hällström lämnade rollen som vice ordförande när hon blev Degerfors IF:s första renodlade klubbchef inför säsongen 2020.

Efter två minnesvärda säsonger som klubbchef börjar Hällström, som har varit involverad i Degerfors IF sedan 2010, nu planera för pension.

– Nu har det gått ett par år och jag kan väl se att det har varit jättebra att jag, som kan många olika delar inom föreningen, har varit där under de här åren. Nu ser jag ett behov av att kanske renodla tjänsten mer och det tror jag man ska göra med en ny person.

Hällström utvecklar:

– Det har varit det mesta de senaste två åren. Covid, arenakrav som vi inte skulle uppfylla... Den långsiktiga utvecklingen har liksom fått stå tillbaka, vi har bara utvecklats till en nivå för att klara allt. Nu borde vi kunna ta ett steg till och där tror jag att Lars blir jättebra.

Rektor

Lars Weman är för närvarande rektor på Möckelngymnasiet och byter skolans värld mot fotbollens vid årsskiftet.

Han kommer att jobba parallellt med Hällström under våren för att lära känna föreningen på bästa sätt.

– Jag fick en förfrågan i höstas om min status och om jag var intresserad. Jag hade nyss bytt jobb och trivs väldigt bra med det. Jag sade ja till DIF, säger Weman.

I konkurrens med flera andra kandidater var det han som fick erbjudandet om att ta över som klubbchef.

KB-spelare

Weman kommer från Karlskoga och spelade fotboll i KB som ung. Han var i yngre år en lovande förmåga som tidigt fick lärlingskontrakt med KB som på den tiden hörde hemma i division 2.

Han har även spelat i Alkvettern och i Örebroklubben IF Eker, i division 3 och 4.

– Degerfors IF ska bli ett etablerat allsvenskt lag och jag tycker också det är väldigt intressant med styrelsens vilja att utveckla föreningens CSR-arbete. I skolan spelar värdegrundsarbete en central roll och jag har erfarenhet av betydelsen av goda förebilder. Där finns en enorm potential i våra spelartrupper.

Lars Weman

Ålder: 36 år.

Familj: Sambon Sandra, barnen Lily, 8 år, Stina och Ellen, 4.

Bor: I Karlskoga.

Vad gör dig glad: Engagemang.

Vad gör dig ledsen: Det är inte så ofta som jag är ledsen. Det skulle i så fall vara om jag oroar mig för nära och kära.

Favoritlag i fotboll: Degerfors IF.

Intressen förutom fotboll: Det hinns inte med så mycket mer med tanke på familj och jobb. När det finns tid över fiskar jag gärna eller spelar padel.

Bästa fotbollsminne: Som supporter är det när Degerfors IF vann med 3–0 mot Ljungskile och gick upp i allsvenskan. För egen del de framgångar vi hade med KB:s 85-lag, som var ett riktigt kompisgäng.

Sämsta fotbollsminne: Alla skador som jag drabbades av som spelare.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IFFotbollFredrik RakarLars WemanStora VallaSuzanne Hällström

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.