Hoppa till huvudinnehållet

Karlstadsartist i SVT:s direktsända nyårsfirande

Publicerad:
Isabella Lundgren sjunger in det nya året i SVT.
Isabella Lundgren sjunger in det nya året i SVT. Foto: Izabelle Nordfjell

Isabella Lundgren är en av artisterna som medverkar i SVT:s direktsända nyårsfirande från Skansen.

Hon ska framföra musik av sina favoritartister och låtarna ska andas fest och optimism.

När SVT traditionsenligt firar nyår i direktsändning från Skansen i Stockholm läser skådespelaren Reine Brynolfsson Tennysons dikt "Nyårsklockan" med de klassiska orden "Ring klocka ring". För musiken under kvällen svarar bland andra Isabella Lundgren från Karlstad. Hon ska framföra låtar av sina favoritartister – bland dessa Frank Sinatra och Ella Fitzgerald.

– Väldigt spännande! Nyår är en speciell högtid på så vis att något avslutas och något nytt påbörjas. I alla fall rent symboliskt. Så vi har valt musik som känns festlig och optimistisk, berättar Isabella Lundgren som nyss är hemkommen från en julturné.

I direktsändningen ska hon sjunga tillsammans med Niklas Gabrielsson Lind.

– Vi ska göra ett medley med jazzlåtar.

Vid kl 23 inleds sändningen från Solidenscenen på Skansen och programledare är Jill Johnson och Alexander Letic. Andra medverkande artister är bland andra Lena Philipsson och Tusse.

– Hela december är så fyllt av fin musik, fortsätter Isabella Lundgren apropå årstiden.

– Det finns mycket klassisk och religiös musik som jag älskar – "Matteuspassionerna" till exempel. Och alla christmas carols! Samt då mina favoriter, de stora artisterna som hade det där exklusiva i sig – Sinatra, Judy Garland och Doris Day. Deras högtidsskivor återkommer jag alltid till.

Olof Wretling en av årets vinterpratare: ”Lika livrädd varje gång”

"Älskar julen"

Tidigt i år släppte Isabella Lundgren albumet ”Look for the Silver Lining” som möttes av idel rosor och hon har under året medverkat i program som "Idrottsgalan", "Bingolotto" och "Go'kväll". Hon bor i Stockholm och kommer att åka hem till Karlstad och familjen för att fira jul.

– Jag älskar julen och har alltid gjort det. Det är en magisk tid på året.

Hon utvecklar sina tankar kring de stundande julhelgerna.

– Den här tiden på året upplever jag som väldigt tudelad. Högtiderna i sig är kopplade till besjälade värden – som generositet och givmildhet, ödmjukhet och gemenskap. Samtidigt så har högtiden kommersialiserats så mycket att de besjälade värdena har blivit åsidosatta. Man jag vill gärna se att den här tiden är till för eftertanke och väntan. Oavsett vad man tror, eller inte tror på. Men det kommersiella ställer sig ofta i vägen. Nu är jag en person som gillar att köpa saker, så jag sätter mig inte på några höga hästar, ler hon.

– Men jag försöker vara medveten om vad jag väljer att prioritera och investera i.

Exklusivt för NWT: Abbas album låt för låt

Hon ställer inte allt för hög tilltro till nyårslöften.

– I mesta möjliga mån ska man undvika att haka upp sig på yttre omständigheter och symboler, tror jag. Symboler och riter har givetvis sitt värde, men det finns alltid möjlighet att förändra saker i livet. Lösningar kan gärna bli kortsiktiga i stället för långsiktiga när man avger nyårslöften till exempel. Det är bättre att försöka hitta en sund, kontinuerlig balans. Något som man lever, inte något man lovar.

I början av nästa år turnerar Isabella Lundgren i Danmark med den danska radions storband och ett nytt album finns med i planerna. I sommar väntar ett drömprojekt för henne.

– Judy Garland skulle ha fyllt 100 år nästa år. Jag medverkar i en stor hyllningskonsert till henne på Konserthuset i Stockholm tillsammans med Kungliga Filharmonikerna. Det blir den 10 juni, på hennes födelsedag.

Artikeltaggar

BingolottoDanmarkFrank SinatraIdrottsgalanIsabella LundgrenJazzJill JohnsonKarlstadKonserterLena PhilipssonMusikNöje/KulturNyårStockholmSVT

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.