Insändare: Ska inte vara trängsel på isbanan

Insändare
PUBLICERAD:
”Om vi ser att det samlas för mycket folk eller skapas trängsel vid eller på isbanan kan vi snabbt svänga om och begränsa antalet besökare”, skriver Josefin Wedin, ansvarig för isbanan på Stora torget i Karlstad, i ett insändarsvar.
Foto: Peter Bäcker
Svar till ”Isprinsessan”, NWT 9 december

I sin insändare ifrågasätter signaturen ”Isprinsessan” varför kommunen har en isbana på Stora torget när vi har smittspridning i samhället.

Vi följer självklart alla rekommendationer och restriktioner när det gäller trängsel. I dagsläget finns inte några krav eller begräsningar på att ses utomhus. Om vi ser att det samlas för mycket folk eller skapas trängsel vid eller på isbanan kan vi snabbt svänga om och begränsa antalet besökare.

Vi har även torgvärdar på plats som kan hjälpa till att påminna om att hålla avstånd om det behövs. Vi uppmanar också alla att bara komma till isbanan om man frisk och håller avstånd. Så vi tror att vi kan ordna en säker miljö och hoppas isbanan kan vara till glädje för de som vill umgås utomhus i vinter.

Josefin Wedin

samordnare och ansvarig för isbanan, Karlstads kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.