Insändare: Omvandla Finnskogahemmet till särskilt boende igen

Insändare
PUBLICERAD:
Turerna kring Finnskogahemmet i Bograngen gör insändarskribenten deppig.
Foto: Daniel Olausson
För en finnskoging i förskingringen har det varit deprimerande att följa alla turer kring Finnskogahemmet i Bograngen. Nu har det visat sig att efter nedmonteringen från särskilt boende till trygghetsboende är det ingen som vill bo där.

Det mest förnuftiga i det läget vore att återställa lokalerna till särskilt boende, det vill säga den typ av boende det finns behov av. Förutom att ge arbetstillfällen till en hårt drabbad bygd skulle det framför allt ge tryggheten åter för de personer som vill tillbringa den sista tiden i hembygden.

Det skulle vara intressant att höra vilka planer Torsby kommun har för Finnskogahemmet nu när man ser konsekvenserna av sitt förra beslut.

R Larsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.