Hoppa till huvudinnehållet

”Kevinfallets” familjer träffar familjerna från ”Fallet Silje” i Norge

Publicerad:
Weine Dahlén och Kevins pappa, Patrik Fors, ska träffa familjerna i Siljefallet i januari.
Weine Dahlén och Kevins pappa, Patrik Fors, ska träffa familjerna i Siljefallet i januari. Foto: Sonya Cunningham Oldenvik

Familjerna inom Kevinfallet har tagit del av det som nu rullas upp runt ”Fallet Silje” i Norge.

Weine Dahlén, pappa till pojkarna Christian och Robin, är djupt förtvivlad och känner stor sympati för de inblandade i det norska ärendet.

– Det här har gjort mer ont än vad jag trodde att det skulle göra. Nu kommer den där hemska känslan som äter upp en inifrån fram igen. Vi har haft viss insyn i ”Fallet Silje” i samband med den research som författaren Andreas Slätt presenterade för oss när vi gjorde vår bok ”Berättelsen om Kevinfallet”. Men som sagt; det här var värre än vad jag först kunde ana. Hela hanteringen känns som en copycat av vårt fall. Det får inte gå till så här, säger Weine Dahlén i ett pressmeddelande.

Kevins pappa Patrik Skog säger:

– Det blev en lång, lång natt och flera samtal med Andreas och vänner för att orka ta sig igenom dokumentären om ”Fallet Silje”. Jag lider verkligen med familjerna, samtidigt som jag blir mörkrädd över hur fallet har hanterats i Norge. Det kryper i mig, säger Patrik. Tar det aldrig slut?

Nu har familjerna i Kevinfallet varit i kontakt med familjerna i Trondheim och ett fysiskt möte kommer äga rum i början januari.

Artikeltaggar

Andreas SlättArvikaBrott & blåljusNorgeWeine Dahlén

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.