Hoppa till huvudinnehållet

Hot mot tjänsteman och två fall av brott mot knivlagen

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

Under lördagskvällen omhändertogs en man för fylleri på en adress i Karlskoga. Senare under natten kontrollerades två män, som nu är misstänkta för brott mot knivlagen.

Det var vid 23.08 som en man ska ha stökat runt på en adress i Karlskoga.

– Patrullen fick in att det var en person som ska ha betett sig märkligt. Men det framgår inte så mycket mer om vad som egentligen hände, förutom att han blev omhändertagen för lob, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Mannen, som är i 25-årsåldern, är nu misstänkt för förgripelse mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt hot mot tjänsteman.

Drygt två timmar senare, vid 01.12, ska polisen av oklar anledning ha kontrollerat tre män i Karlskoga.

Två av männen, som båda är i 25-årsåldern, hade otillåtna grejer sig och misstänks nu för brott mot knivlagen.

Lars Hedelin förtydligar:

– Brott mot knivlagen behöver inte nödvändigtvis betyda att man har en kniv på sig, det kan också röra sig om en skruvmejsel eller vad som helst med en egg, säger han och fortsätter:

– Det handlar om att man har något vasst på sig som man kan skada en annan människa med, helt omotiverat. Går man runt på stan med ett järnrör och verkar berusad, är det uppenbart att man inte har med sig det i någon form av vettigt syfte.

Artikeltaggar

Brott & blåljusBrott mot knivlagenFörgripelse mot tjänstemanFylleriHot mot tjänstemanKarlskogaVåldsamt motstånd

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.