Hoppa till huvudinnehållet

Här är årets vardagshjältar

Publicerad:
Prisdeltagarna i följd: Niklas Wikström (prisutdelare), Per-Arne Forsman, Lisa Tryggvesson, Sofie Persson, Sune Boss, Maria Carlsson, Lennart Björk, Stefan Möller, Veronica Svensson, Lisa Schöning, Annelie Oscarsson (inhoppare för Mohammed Ahmed).
Prisdeltagarna i följd: Niklas Wikström (prisutdelare), Per-Arne Forsman, Lisa Tryggvesson, Sofie Persson, Sune Boss, Maria Carlsson, Lennart Björk, Stefan Möller, Veronica Svensson, Lisa Schöning, Annelie Oscarsson (inhoppare för Mohammed Ahmed). Foto: Helena Karlsson

Nu är det klart vilka som blivit årets vardagshjältar. Under torsdagen delades fyra priser ut till personer och verksamheter som arbetar för barn och unga i Karlstad.

– Det här är ett kvitto på allt arbetet som har lagts ner i hela föreningen. Man blir ju lite stolt såklart, och det är kul att bli uppmärksammad, säger Per-Arne Forsman, ungdomsansvarig Carlstad Crusader, vinnare av årets förening.

Det är det tolfte året i rad som Karlstads kommun uppmärksammar stadens vardagshjältar. Priset delas ut i fyra olika kategorier: årets medarbetare, årets verksamhet, årets samverkan och årets förening.

Varje år får Karlstadsborna nominera de personer man vill ska prisas som en vardagshjälte. I år har ett hundratal nomineringar kommit in och priset delas ut av Niklas Wikström (L), kommunalråd och ordförande för Samverkansgrupp för barn och unga.

– Det här är kommunens chans att säga tack. Det är många som jobbar i det det dolda med att försöka förbättra livet för barn och unga och vi vill ge ett varmt och innerligt tack för det arbetet, säger Niklas Wikström (L).

Årets medarbetare gick till Mohammed Ahmed, speciallärare på Tingvallagymnasiet, som blev nominerad av en av hans elever. Mohammed Ahmed kunde inte medverka på plats, men rektor Annelie Oscarsson tog emot hans pris.

Årets verksamhet gick till KAA (Kommunens aktivitetsansvar). KAA har i uppdrag att följa upp ungdomar som inte studerar eller jobbar. KAA har ett brinnande engagemang för att stödja ungdomar i Karlstad.

Årets samverkan gick till FUB som är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning/utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv.

Årets förening gick till Carlstad Crusaders. Carlstad Crusaders är en förening som ser sin idrott, amerikansk fotboll, som en fysisk aktivitet som utförs för att ha roligt och må bra. En eldsjäl i föreningen är Per-Arne Forsman. Hans hängivenhet och engagemang smittar av sig på föreningen och får inte bara barn och ungdomar att vilja vara med utan även föräldrar och anhöriga är med och engagerar sig.

Juryn består av direktörer och tjänstepersoner från de förvaltningar som är med i Samverkansgruppen för barn och unga. Utöver titeln som årets vardagshjälte vinner pristagarna biljetter till Sven Ingvars konsert i Löfbergs arena.

Popduon uppmärksammar vardagshjältar: ”Stolta”

Artikeltaggar

Carlstad CrusadersFUBKarlstads kommunKarlstads kommunNiklas WikströmPer-Arne ForsmanSamhällevardagshjälte

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.