Hoppa till huvudinnehållet

Sörensen (KPL) anser att beslutet om Månsberget bör tas om

Publicerad:
Förvaltningsrätten bör pröva om man helt kan strunta i en återremiss, säger Peter Sörensen och hänvisar till Månsbergsfrågan.
Förvaltningsrätten bör pröva om man helt kan strunta i en återremiss, säger Peter Sörensen och hänvisar till Månsbergsfrågan. Foto: Tommy Andersson

Peter Sörensen (KPL) anser att beslutet om Månsberget bör tas om.

– Anledningen är att inte återremissen till kommunstyrelsen behandlades. Därför vill jag att förvaltningsrätten prövar detta.

Fältbiologerna: ”Vi tänker överklaga Månsbergsbeslutet”

Fullmäktige beslutade den 12 november att återremittera frågan om ett handelsområde på Månsberget till kommunstyrelsen via en minoritetsåterremiss.

Man ville se en handelsutredning innan ett beslut i fullmäktige fattades. Men så blev det inte, vilket kritiserades av bland andra S.

I stället kom Månsbergsfrågan upp igen i kommunstyrelsen bara tre veckor senare utan att något hänt och i torsdags sade fullmäktige ja till handelsområdet.

– Jag vill att förvaltningsrätten prövar detta att majoriteten helt struntade i återremissen. Så tror jag inte man kan göra enligt kommunallagen.

Följa spelreglerna

– Det är viktigt att man håller sig till de demokratiska spelreglerna och att det är ordning och reda i fullmäktige, säger Peter Sörensen.

Han är besviken över att det blev ett ja till handel på Månsberget.

– Det är djupt olyckligt och ett otidsenligt beslut. Vi behöver i stället skydda fler skogar. Jag hoppas att vi får rätt i förvaltningsrätten så att Månsbergsfrågan måste tas om.

Artikeltaggar

Bostad och byggenKarlstadpartiet LivskvalitetMånsbergetPeter Sörensen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.