V75 i sista stund: ”Visat toppform länge - kommer segern nu?”

Publicerad:

V75 körs på Åby den här helgen. Enligt prognosen kommer temperaturen att hålla sig runt nollan så det bör bli en bra bana för årstiden. Som vanligt när det handlar om Åby ska man tänka på att det är open stretch på upploppet.

Favoriterna

Emoji (V75-3) gjorde ett kanonlopp senast när han var ytterst nära att besegra Admiral As. Med tanke på den insatsen är det inte konstigt att han blir klar favorit men även om han har bra segerchans finns det lite frågetecken. För det första ska han tävla med skor nu och det finns även vingelrisk. Håller Kali Smart ledningen är det med garanti upptaget i den positionen och det är heller inte givet att Sweetman släpper så det kan bli ett tungt lopp för Emoji.

Global Lover (V75-5) glänste i lördags vid sin spetsvinst. Det finns startsnabba hästar invändigt men då Borups Umami är klart bäst barfota är undertecknad inne på att man kan släppa spets trots att det låter annorlunda i förhandssnacket. Bra segerchans!

Kurri Jari Boko (V75-1) har gjort det väldigt bra sedan flytten till Björn Goop och vann lätt senast. Nu är det voltstart och Goop är vass när han leder volten så det bör bli en snabbstart. Streckar man även Red Mile Brodde och Prosecco bör man överleva den första avdelningen.

V75-dragen

Bistro Oak (V75-2) svarade för en stark comeback senast och kan ta en ny seger.

Lucifer Lane (V75-6) har visat toppform ett tag – kommer segern nu?

Värmlandshästar

Kurri Jari Boko (V75-1) – se favoriterna.

Cruise (V75-2) visar form, tar en plats?

Estrella Diamante (V75-2) segerchans i ett öppet lopp.

The Eagle (V75-2) bra för klassen, svår uppgift.

Beartime (V75-3) bra platschans i ett felfritt lopp.

Hell Patrol (V75-3) tapper senast, tuffare nu.

Global Virgin (V75-4) vann lätt senast, kan skrälla.

Rapuzel (V75-4) härlig form, tufft motstånd nu.

Myse d'Erpion (V75-4) kan vinna trots läget.

Twigs Honor (V75-5) i riktigt bra form, trist läge.

Wallawalla Broline (V75-7) fick en jobbig uppgift.

Svecak Palema (V75-7) känns bortlottad här.

Artikeltaggar

ÅbyBjörn GoopTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare