Hoppa till huvudinnehållet

Therese vill hjälpa andra att må bättre

Publicerad:
Therese Blomqvist säljer både kristaller och stenar.
Therese Blomqvist säljer både kristaller och stenar. Foto: Göran Persson

Therese Blomqvist kommer att sälja både kristaller och stenar under julmarknaden på Stora torget i Filipstad. Hon arbetar med healing och brinner för att sprida kunskapen vidare till sina medmänniskor - för att fler ska kunna förändra sina liv och må bättre.

– Jag håller på med healing. Från början jobbade jag med stenar och sedan mötte jag en leverantör som undrade varför jag inte började sälja om jag ändå jobbar med dem, berättar Therese Blomqvist och förklarar att allt handlar om energi och vibrationer.

– Allt fler kommer och vill ta del av stenarnas egenskaper, som en läkning för sig själva. När någon vill ha en sten så kan man se vilka stenar man dras till. Jag vill sprida kunskapen om hur man kan använda stenar och deras energi för att hjälpa oss.

Sprida kunskapen

Hon arbetar utifrån den Inkashamanska traditionen. Genom att rätta till energier och energiflöden så kan vi förändra våra liv, menar hon.

Hon har själv mått dåligt och började med healing som ett sätt att må bättre, nu vill hon sprida kunskapen och hjälpa andra att förbättra sin hälsa.

– Jag har alltid varit intresserade av det spirituella och energier, därför föll det sig naturligt att hålla på med det eftersom så många mår dåligt. Man får lära sig att jobba med olika energilager i kroppen och släppa på blockeringar. Den Inkashamanska traditionen handlar om att följa hjärtat i ödmjukhet till våra medmänniskor.

Okänd värld

För många är healing, stenar och kristaller en okänd värld. Och det finns nog en hel del skeptiker till denna verksamhet. Therese Blomqvist framhåller att hon inte vill försöka övertyga någon - utan att det är fritt för alla att tro på det de vill.

Butiken är fylld med kristaller och stenar.
Butiken är fylld med kristaller och stenar. Foto: Göran Persson

Inom healing finns det olika tekniker för att både undersöka och påverka det energifält som omger alla människor. Syftet är att kunna må bättre på flera olika plan.

Egen butik

Hon driver healingverksamheten och butiken hemma. Dessutom reser hon runt och deltar på olika marknader för att sälja sina stenar och kristaller.

– Jag var med på julmarknaden på Munkeberg. Dessutom åker jag runt på marknader, jag har bland annat varit på marknaden i Nora och i Mariefred.

För många är healing, stenar och kristaller en helt okänd värld.
För många är healing, stenar och kristaller en helt okänd värld. Foto: Göran Persson

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads kommunFöretagandeHealingJulmarknaderNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.