Hoppa till huvudinnehållet

Storseger för Kungsör hemma mot Kristinehamn

Publicerad:
Kungsör vann mot Kristinehamn

Kungsör hade en riktig målfest när man besegrade Kristinehamn hemma i Elite Sängar Arena i HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro. Kungsör vann med hela 6-0 (1-0, 3-0, 2-0). Senast lagen möttes vann Kristinehamn med 9-3.

– Vi börjar lite trevande efter ofrivillig spelledighet på grund av sjukdom i andra lag! Från andra perioden tar vi över fullständigt och vinner rättvist. Även skönt att få hålla nollan, kommenterade Kungsörs tränare Håkan Haglind efter matchen.

Kristinehamns tränare Henrik Johansson om matchen:

– Vi gör en bra period idag och det räcker tyvärr inte mot ett hungrigt och starkt Kungsör. Våra första 20 minuter är de bästa, då vi orka följa spelplanen. Och kommer även till några bra lägen som vi tyvärr inte kan förvalta. Vi släpper ett i boxplay annars står vi emot bra. I den andra akten börjar det bli jobbigt för oss i försvarszonen, och hamnar i ett underläge som vi inte kan vända på. Vi får rannsaka oss själva och komma igen till veckan.

Segern var Kungsörs fjärde på de senaste fem matcherna.

Kungsör tog ledningen efter 19.33, genom Lukas Gustafsson på pass av Filip Puurunen och Niclas Mellgren. Kungsör startade andra perioden bäst och gick från 1-0 till 4-0 genom tre snabba mål tidigt i perioden av Filip Puurunen, Anton Nygren och Oskar Martinsson. Kungsör fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-0. Målen i sista perioden gjordes av Linus Haglind och Linus Haglind.

För tabellens utseende betyder det här att Kungsör ligger på tredje plats medan Kristinehamn har sjätteplatsen.

Kungsör tar sig an Karlskoga IK i nästa match borta söndag 19 december 17.00. Kristinehamn möter Viking hemma fredag 17 december 19.00.

Artikeltaggar

Elite Sängar ArenaHockeyTrean Värmland/Västmanland/ÖrebroIshockeyKristinehamns HTKungsörs IK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.