Insändare: Sorgligt att dyra elpriserna drabbar Uddeholm

Insändare
PUBLICERAD:
Tvingas Uddeholm upphöra med stålproduktionen i Hagfors är det ett politiskt svek som aldrig kan förlåtas, tycker insändarskribenten.
Foto: Peter Nilsson
Jag läste en rubrik om att de höga elpriserna skapar osäkerhet för Uddeholm. För mig som gammal Uddeholmare och Hagforsbo är det en mycket sorglig rubrik.

Det riktigt värker i hjärtat. Jag tänker på släktingar och vänner som än bor i det vackra Värmland och hur viktigt Uddeholm är för dem och bygden.

Jag tänker på alla kunder till Uddeholm som under många år haft glädjen att använda verktygsstålet och även andra stål från Hagfors Järnverk. Stålet från Hagfors gör nytta i hela världen. Uddeholm är dessutom världsledande på produktutveckling och representerar det bästa av Sveriges stålvärld.

Att ett företag med stolta traditioner, djupt och brett stål-och produktionskunnande hos alla som arbetar i Uddeholm, riskerar sin fortlevnad på grund av svenska politikers under många år inkompetent skötta energipolitik är det största underbetyg som kan skrivas in i historiens betygsbok.

Tvingas Uddeholm upphöra med stålproduktionen i Hagfors är det ett politiskt svek som aldrig kan förlåtas.

Lennart Ringsjö

Produktionschef vid Uddeholm Tooling 1989-1993

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.