Födelsedag 10 december

Publicerad:

John Persson

John Persson, Arvika, fyller 90 år den 10 december.
John Persson, Arvika, fyller 90 år den 10 december. Foto: Privat

90 år fyller den 10 december John Persson, Arvika.

John är född och uppväxt i Arvika. Sin yrkesgärning hade han inom posten, som brevbärare. De sista åren, innan pensioneringen, var han en uppskattad lantbrevbärare runt om i kommunen.

”Jonka” har varit en av Arvikas stora idrottsprofiler och en mångsysslare av rang. Idrott och motion har fyllt hans fritid genom hela livet. Hans aktiva idrottskarriär har omfattat spel i bandy, ishockey, basket och tennis. Vintertid kunde det innebära en bandymatch mitt på dagen och ishockey på kvällen. I bandyn var han med och förde upp Arvika Bandyförening till den näst högsta serien.

”Jonka” var förresten en av pionjärerna när ishockeyn introducerades i Arvika. Han gjorde mål i en klassisk match på 50-talet, när Arvika BK vann med hela 7-3 mot Färjestad inför ett par tusen vilt jublande åskådare runt Palmviksrinken i Jennys Hage.

Som pensionär tävlade han på inlines. Fem år i rad körde han det sju mil långa loppet mellan Varberg och Halmstad. Dessutom premiäråkte han loppet över Öresundsbron pingstafton 2000.

John var ledare i Arvika Tennisklubb under en rad av år. Hans ledargärning inom tennisklubben fick en imponerande final. Tillsammans med Hasse Sundqvist och Kjell Håkansson bidrog han som ordförande i klubben till att tennishallen kunde byggas på 80-talet. En storstilad satsning som leddes av trion under många kvälls- och nattimmar, där de inspirerade medlemmar och sponsorer till goda insatser.

Artikeltaggar

Födelsedagar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare