Hoppa till huvudinnehållet

Fasadshow i Rottneros park får ärofullt filmpris

Publicerad:
Danselever från Sunne Kulturskola dansar framför herrgårdsfasaden.
Danselever från Sunne Kulturskola dansar framför herrgårdsfasaden. Foto: Pressbild

Fasadshowen "Light Without Borders" som arrangerades i Rottneros park i Sunne i september, har utsetts som vinnare i en filmtävling.

"Light Without Borders”, som visades i Rottneros park den 4 september, vinner det ärofulla priset för bästa teaser, i filmtävlingen North Sea Video Contest 2021. Det meddelar Sunne kommun i ett pressmeddelande på fredagen.

Teasern gjordes för att lansera en längre film, gjord av Marytale, från eventet i sociala medier.

Priset ska delas ut under North Sea Conference, den 23-25 maj, i Brügge, Belgien.

– Det är fantastiskt roligt att Rottneros park och Sunne får den här uppmärksamheten i Europa genom filmpriset. Den ger många fler chansen att upptäcka parken, vilket varit ett syfte med hela projektet, säger Åsa Gertling, Sunne kommuns projektledare i det internationella kulturutvecklingsprojektet CUPIDO, i pressmeddelandet.

Fasadshowen arrangerades i ett samarbete mellan Region Värmland, Sunne kommun, Rottneros park och Nome kulturskola i Norge.

Dans- och teaterelever från Sunne stod på scenen, tillsammans med en danselev från Norge samt professionella dansare.

– Det är underbart att se vilken kraft det finns när vi samarbetar lokalt, regionalt och internationellt. Både medverkande på scen, bakom scen och publik bidrog till en härlig kväll. Nya spännande möjligheter såg dagens ljus den här kvällen i parken, säger Stefan Barkman, filmutvecklare på Region Värmland i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

DansNöje/KulturRottneros parkSunne

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.